Her er taget der giver det dyreste hus

16x9

Glem tegltaget og de stråtægte tage. Det er huse med et helt tredje tag, der bliver solgt til de højeste priser

De ser flotte og eksklusive ud, de glaserede tegltag. Og huse med stråtag ser idylliske og hyggelige ud. Men, men, men... Det er faktisk slet ikke denne type tag, der resulterer i de dyreste huspriser.

Huse med tagpap giver de dyreste kvadratmeterpriser. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk, der har gennemgået priserne for alle handler med villaer og rækkehuse i 2012.

Huse med tagpap koster i gennemsnit lidt mere end 14.000 kroner per kvadratmeter, mens tegltagene sidder på de næstdyreste huse. Her er kvadratmeterpriserne cirka 1.500 kroner lavere end huse med tagpap.

- Vi kan ikke præcis sige, hvorfor det forholder sig sådan, men vores gisninger går på, at huse med tagpap ligger i dyrere områder end huse med andre tage, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk Birgit Daetz til tv2.dk.

Eternittag er billigst
Stråtægte huse er noget billigere. De koster i snit 10.000 kroner per kvadratmeter, mens eternit-tag koster omkring 9.000 kroner per kvadratmeter. Det er især de omkring 400.000 parcelhuse, der blev opført i 60erne og 70erne, der har eternittag eller fibercement­tag, som det også kaldes.

- Når huse med stråtag er relativt billigt, hænger det sammen med, at det er dyrt at forsikre, ligesom det kan være en bekostelig affære at lægge nyt tag. Så hvis huset ikke ligefrem har et relativt nyt tag, kan det påvirke prisen", siger Birgit Daetz og uddyber:

- Samtidig er der også mange gamle huse, der har stråtag, og de er ikke alle lige godt vedligeholdt. Husets generelle stand spiller naturligvis også ind på kvadratmeterprisen for stråtagsboligerne.