Her er Danmarks vigtigste banker

16x9

Se, hvilke banker der er for vigtige for dansk økonomi til at måtte krakke

Erhvervs- og Vækstministeriet har netop afsløret, hvilke danske banker der er for vigtige for dansk økonomi til at gå ned.

De såkaldte Sifi-banker er Danske Bank, Jyske Bank, Nordea, Nykredit, BRF Kredit og Sydbank. At disse er udpeget til Sifi-banker, vil ikke betyde det store for kunderne, fortæller SF-formanden.

- Jeg mener bestemt ikke, at det vil betyde meget større udgifter for den helt almindelige bankkunde, siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) til TV 2 News.

De systemisk vigtige banker skal sikre finansiel stabilitet i Danmark, og det er især vigtigt, at udlandet har tillid til bankerne. Der er dog ikke tale om, at bankerne, der bliver udpeget til at være systemisk vigtige, får statsstøtte.

Hindre chok i samfundet
At blive udpeget til systemisk vigtig bank indebærer til gengæld nogle særlige afviklingsmodeller i tilfælde af, at den pågældende bank bliver nødlidende, lyder det fra Finansrådet.

Dette sker for at hindre det chok i den danske samfundsøkonomi, der ville opstå, hvis en bank med dominerende markedsandele skulle afvikles under de eksisterende afviklingsregler.

Sifi-udvalget anbefaler skærpede krav til blandt andre de danske Sifi'ers kapital og likviditet. Nye værktøjer skal endvidere give bedst mulige forudsætninger for, at krisehåndtering af Sifi'er kan gennemføres uden omkostninger for staten. Det fremgår af den rapport, som udvalget netop har afleveret til erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.