Dansker åbner Londons største bøfhus

16x9

Restaurantejeren Jesper Boelskifte erkender, at det er et kæmpe sats

Restaurantejeren Jesper Boelskifte erkender, at det er et kæmpe sats med åbningen i den britiske hovedstad

Ejeren af Copenhagen Concepts, 41-årige Jesper Boelskifte, åbner den 3. november Mash London, og det bliver Londons største steakhouse med 300 pladser. Det skriver Børsen.

Copenhagen Concepts står bag succesrestauranterne Le Sommelier, Umami og Mash, og virksomheden har investeret 40 millioner kroner af egen drift på projektet.

"Når vi har haft succes i Danmark, hvor skatter og lønudgifter gør det nærmest umuligt at drive restaurant, så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne få det i London," siger Jesper Boelskifte til avisen.

100 arbejdstimer om ugen
Som 25-årig indgik han et samarbejde med stjernekokken Francis Cardenau, og sammen propellerede de Le Sommelier helt til frontlinjen i den danske restaurationsbranche. De seneste 15 års succes er kommet efter massivt hårdt arbejde.

"I det meste af mit liv har jeg haft, hvad der svarer til to fuldtidsjob samtidig. Så for mig er det helt normalt med en arbejdsuge på 100 timer," forklarer Jesper Boelskifte.

Nu er han klar til en kæmpe satsning i den britiske hovedstad, og han erkender, at der er meget på spil, og at det let kan gå galt. Omvendt kan det også blive endnu en økonomisk succes for danskeren.

"Hvis det går godt i London, har vi skabt et internationalt brand, og så kan jeg ikke se, at der er grænser for den videre ekspansion," vurderer restaurantejeren.