Jyske Bank står til gigantlussing

16x9

Jyske Bank tabte stort til kunderne i Pengeinstitutankenævnet _ nu venter langt efterspil

Jyske Bank tabte stort til kunderne, da tre sager om bankens hårdt plagede hedgefond, Jyske Invest Markedsneutral Obligationer, blev afgjort fredag.

De fem dommere i Pengeinstitutankenævnet - hvoraf to udpeges af bankerne - var klare i mælet: Kunderne skal have deres penge tilbage.

Jyske Invests oplysninger var mangelfulde, og risikoen, der førte til, at godt 800 mio. kroner forsvandt ud i det blå, var for høj. Det skriver dagbladet Børsen.

"Det her var en del af Jyske Bank standard-anbefaling til kunderne. Og der er ingen tvivl om, at det kan blive rigtigt, rigtigt dyrt for banken. Vi slår fast i ankenævnet, at produktet krævede særlig rådgivning, og kan banken ikke dokumentere det, så vinder kunden," siger cheføkonom i Forbrugerrådet Carsten Holdum til Børsen.

Vildledende markedsføring

Han var blandt fredagens fem dommere, og er ikke i tvivl: Ved en domstol vil en erstatningssag falde ud til kundernes fordel. Det informationsmateriale, som Jyske Invest sendte ud til en stor del af bankens kunder, var simpelthen for dårligt.

Jyske Bank har endnu ikke meddelt fondsbørsen, at et større milliontab truer, sådan som reglerne for børsnoterede selskaber kræver.

"Det har jeg slet ikke nogen kommentar til. Nu er vi ved at komme ind på en vurdering af selve sagen, og det snakker vi med retten om og ikke med pressen," siger Peter Stig Hansen, juridisk direktør i Jyske Bank til Morgenavisen Jyllands-Posten.