Shop løs i København som 3D-by

Nu skal vi til at ose på nettet. En ny tre_dimensionel handelsby er snart klar i cyberspace

Shop løs i en by på nettet, der er bygget op som Kongens Nytorv i København. Byen hedder Webenhavn.dk og er lavet i et tredimensionelt format. I butikkerne kan du vende og dreje varerne.

Webenhavn - en by på nettet, der er bygget op som Kongens Nytorv i København. Det er hvad selskabet Dansk Netdetail er i gang med at opbygge. Og fra 1. december kan du ose i de butikker, der er i byen. Omkring 15 gader støder op til Kongens Nytorv i Webenhavn. Gaderne er delt op efter kategorier - der er for eksempel en gade, hvor butikkerne forhandler smykker, en tøjgade, en bilgade og en gade med rejseselskaber.

"Ideen er, at det skal være sjovt og spændende at handle i Webenhavn. Men udover at det skal være spændende, skal det også være nemt og praktisk", siger Maja Lund Hermansen, salgsdirektør i Dansk Netdetail, der står bag Webenhavn.

Vend varen

I mange af butikkerne kan man gå ind i butikken, ligesom man i nogle butikker vil kunne vende varen, så man kan se den fra alle vinkler, inden man beslutter sig for, om man vil købe.

Men butikkerne kan også vælge blot at have en vinduesfacade, hvorefter brugerne kan klikke sig ind på butikkernes hjemmeside.

Ifølge Dansk Netdetail er man i dialog med Magasin om at have en netbutik i Webenhavn. Og den kendte bladkiosk på Kongens Nytorv, der i dag fungerer som cafe, er i Webenhavn igen omdannet til bladkiosk. Således har hjemmesiden bladkiosken.dk købt sig ind i den virtuelle udgave af bladkiosken på Kongens Nytorv.

Bladkiosk med strøm på

"Vi synes, det lyder som en sjov ide. Webenhavn åbner op for at prøve nye markedsføringsideer på nettet. Vi håber på, at folk får større kendskab til bladkiosken.dk gennem Webenhavn.dk", siger Andreas Dirksen, direktør i bladkisoken.dk, der i den virtuelle verden altså har fået til huse i den gamle bladkiosk på Kongens Nytorv.

"Og vi er jo en slags gammeldags bladkiosk, der bare er sat strøm på", tilføjer Andreas Dirksen.