Finansrådet: Pebret bankpakke

16x9

Finansrådets formand Peter Schütze finder bankpakke II dyr

Selv om bankernes brancheorganisation Finansrådet finder den nye bankpakke dyr, roser formand Peter Schütze den aftale, de politiske partier har forhandlet sig frem til. Han forventer, at de fleste af landets pengeinstitutter vil takke ja til pakken.

- Jeg vil være et skarn, hvis jeg ikke var tilfreds med denne pakke, da vi har fået det, vi bad om på Finansrådets årsmøde. Jeg ville dog gerne have haft det til en billigere pris, siger han.

Peter Schütze forventer, at bankpakke II vil være med til at skabe grundlag for udlån til virksomheder og privatkunder.

- Finansrådet finder det fornuftigt, at partierne sikrer en meget robust finansiel sektor. Bankerne kan dermed koncentrere sig om lån og kreditter til sunde, veldrevne projekter og kreditværdige kunder. Og dermed kan kreditpakken være med til at skabe grundlag for sunde udlån og mindske risikoen for en kreditklemme, siger Finansrådets formand Peter Schütze.

Bankerne takker ja

Selv om Finansrådets formand finder bankpakken dyr, forventer han, at de fleste af landets pengeinstitutter vil benytte den nye mulighed for at få statslig kapitalindskud.

- Jeg tror, at mange danske banker vil tage imod det her med en tak, men det er naturligvis op til bestyrelserne og ejerne af bankerne på de kommende generalforsamlinger at afgøre, om de vil bruge kreditpakkens faciliteter, siger han.