IT-virksomhed blev danmarksmester i vækst

16x9

Den københavnske it-virksomhed IT Factory kunne torsdag aften hæve trofæet som vinder af Ernst & Young's prestigefyldte konkurrence om at blive årets danmarksmester i vækst.

Foran omkring tusind gæster i Bella Center i København modtog IT Factory prisen, der hvert år gives til en fremstormende virksomhed, som har imponeret indenfor vækst, innovation og entreprenørskab.

"Årets danmarksmester i vækst er en virksomhed, der har opnået helt usædvanlige resultater i en vanskelig branche," lød det fra juryen, da IT Factory blev kåret ved det Oscar-lignende show.

"Entreprenøren og hans medarbejdere har udviklet en forretningsmodel næsten helt uden for konkurrence, og siden starten for få år siden er virksomheden bare vokset og vokset med mangedoblinger på næsten alle parametre," lød det videre fra juryen med Axcel-direktør Christian Frigast og dagbladet Børsens chefredaktør Leif Beck Fallesen i spidsen.

På vej mod øget kendskab

IT Factory blev etableret i 2003 af Stein Bagger, der fortsat ejer og leder virksomheden. Virksomheden stĂĄr bag en ny leverancemodel i softwareindustrien, hvor kunderne kan fĂĄ adgang til softwaren direkte over internettet. Modellen omfatter ogsĂĄ en ny betalingsmĂĄde, hvor kunden typisk betaler efter behov og forbrug.

Den københavnske it-virksomhed er endnu formentlig ukendt for den brede befolkning, men det står til at blive ændret i de kommende år, efter at Bjarne Riis' cykelhold har skiftet navn til "Team Saxo Bank - IT Factory".

Eftertragtet vækstpris

Entrepreneur Of The Year er Danmarks mest eftertragtede pris for vækstvirksomheder. 252 danske virksomheder har deltaget i konkurrencen, der afholdes i 50 lande verden over. Som samlet dansk vinder går IT Factory nu videre til konkurrencen om verdensmesterskabet i vækst - World Entrepreneur Of The Year, der sidste år blev vundet af det canadiske cirkus Cirque du Soleil.

Også i dag store verdensbrands som Starbucks og eBay har vundet deres nationale konkurrencer, mens virksomheder som Jysk Sengetøjslager, Dyrberg/Kern og smykkevirksomheden Pandora er tidligere vindere herhjemme.