Northern Rock lukker i Danmark

Den britiske bank Norhern Rock lukker og slukker i Danmark og drosler voldsomt ned i Storbritannien. De ni ansatte i den danske forretning bliver fyret - det samme gør 2000 i hjemlandet.

Det danske eventyr varede kun godt et år for den britiske bank, Northern Rock, der er specialiseret i boliglån. Nu lukker banken sin danske filial og fyrer de ni ansatte, fortæller banken TV 2 Finans.

I England fyrer banken en tredjedel af de ansatte de næste tre år - det svarer til 2000 personer.

De cirka 15.000 danske kunder har tilsammen 2,1 milliarder kroner stående i banken, og de kan disponere over deres konti frem til den 18. april, forklarer banken. Og banken pointerer, at pengene er sikret trods lukningen. Kunderne får en mail med besked om at hæve pengene;

- Hvis pengene ikke er flyttet inden skæringsdatoen, vil indestående og renter blive sendt til kunden på en check, meddeler banken.

I februar sidste år spillede Northern Rock stærkt ud i den daværende rentekrig på indlån med en opsparingsrente på 4,25 procent - siden har banken øget renten på indlån.

Tilbage i september afviste bankens danske direktør, Jan Thygesen, overfor TV 2 Finans, at den danske forretning manglede penge.

Sidste år overtog den engelske nationalbank Northern Rock, selvom en række private selskaber var interesserede i at skyde penge i den krisramte bank.

Det fik kritikken til at regne ned over Northern Rock fra britiske oppositionspolitikere. De var utilfredse med, at britiske skatteydere var med til at finansiere høj rente til danske opsparere.