Bilvask er det rene pengespild

16x9

Vask bilen selv og spar både penge og ridser i lakken...

Hvis du vil spare penge og samtidig gøre gør din bil- investering en tjeneste - så drop turen om tankens vaskehal og vask køretøjet i hånden.

Sådan lyder i hvert fald rådet fra bilejernes egen forening, FDM. For skal bilen være rigtig ren, så er det en rigtig dårlig forretning at betale en maskine for at vaske den:

- Rigtig mange bilister bruger alt for mange penge på bilvask. Dels bliver bilen vasket for hyppigt, hvilket slider på lakken, dels vælger de en vask med ekstra tillægsprodukter, som i virkeligheden ikke gør bilen renere. Vil man have en ren bil, så bliver man nødt til at vaske den i hånden, siger Jørgen Jørgensen, afdelingsleder i FDMs tekniske rådgivning.

Han fraråder også bilisterne at vælge voks og lakforsegler, da det alligevel ikke kommer ind i krogene, hvor der virkelig er behov for det, ligesom det kan medføre, at man ikke kan se ud af ruden.

Som med vasken kræver en grundig lakforsegling knofedt - den skal nemlig også ske med håndkraft, mindst en gang om året, slutter han.