Danskerne vil ha' dyr cognac på flyrejsen

16x9

Mange skandinaver har fastholdt traditionen fra de gyldne charterår med at købe taxfree-varer, når rejsen går sydpå. Men der er forskel på, hvad danskerne, svenskerne og nordmændene køber.

Det er typisk parfumer, hudplejeprodukter, slik, alkohol og cigaretter, der bliver solgt mest af, men gaveartikler som ure og smykker ender også ofte i indkøbsposerne, når vi shopper taxfree på flyrejsen.

Det skriver nyhedsbrevet CHECK-IN.

Men der er stor forskel på de valgte produkter, afhængig af, om man er flypassager fra Norge, Sverige eller Danmark.

Dyr cognac til danskerne
Svenskernes førstevalg i alkohol­sortimentet er den forholdsvis billige Famous Grouse whisky, mens danskerne er til dyr cognac og nordmændene til en kaffelikør som Baileys og den klassiske morgenbitter Jägermeister, viser en opgørelse fra Thomas Cook Airlines.

"På sliksiden har svenskerne et godt øje til saltpastiller fra Pingvin, mens alle nationaliteter er enige om, at M&M's chokoladeovertrukne peanuts er sagen," siger kommunikationschef hos Spies, Torben Andersen.

Blandt hudplejeprodukter og dufte havner den klassiske bodylotion Biotherm Lait Corporel højt på listerne i alle lande og er endda bedst sælgende produkt i Norge. I Sverige og Danmark topper parfumer fra D&G og Marc Jacobs, mens nordmændene foretrækker mascara og Lancôme.

Svenskere og nordmænd vil dufte godt
Undersøgelsen afslører også, at svenske og norske mænd gør lidt mere ud af at dufte godt. De køber i hvert fald flere dufte ombord på flyene end danske mænd.

Det er ikke kun alkohol, hudplejeprodukter og slik, der efterspørges i taxfreeshoppen. Blandt de mest købte gaveartikler er således også ure fra Hugo Boss, designersolbriller, smykker og strandtøj.