Iværksætternes største migræne: Pengemangel

16x9

Livet som iværksætter er lig med en konstant jagt på at skaffe finansiering til tilværelsen. Og netop mulighederne for at skaffe kapital er den største forhindring for et stort flertal af 2327 iværksættere, der er blevet spurgt i en ny undersøgelse, der tager temperaturen på dansk iværksætteri lige nu. Det skriver Finans.

Godt 64 procent mener således, at adgangen til at skaffe finansiering er enten under middel, dårlig eller meget dårlig. 24 procent anser adgangen til finansiering for at være hverken god eller dårlig, mens kun 12 procent hælder til den positive side.

Mads Váczy Kragh, direktør i Vækstfabrikkerne og Væksthus Sjælland, der står bag undersøgelsen, som er del af et større iværksætterbarometer, der udkommer i rapportform senere i januar, er overrasket over, at problemet med finansiering stadig er så udtalt.

- Det er det, der slår væsentligst ud i forhold til alle andre parametre. Det er overraskende højt, fordi vi på mange måder er kommet på den anden side af finanskrisen, siger han og fremhæver, at banker på grund af strammere krav har sværere ved at låne til iværksættere end før.