Lego er ’en bedre investering end aktier og guld’

16x9
Lego er, ifølge The Telegraph, en bedre investering end aktier og guld. Foto: Scanpix

Har dine børn fået LEGO i julegave, så er det måske en dårlig idé at bytte gaven til noget andet. En analyse i The Telegraph viser nemlig, at det er bedre at investere i LEGO end i guld og aktier.

Avisens analyse over de sidste 15 år viste, at afkastet fra et LEGO-sæt var bedre end det var for aktier og guld, der i dag ligger på det samme niveau, som det gjorde tilbage i 2000. 

Det betyder, at mens aktier og guld har givet omkring 4,1 procent afkast tilbage, har et LEGO-sæt givet omkring 12 procent i afkast. 

Stiger i værdi
Analysen viste, at hvis man vil gensælge et LEGO-sæt, kan det allerede året efter det er købt, give op til 36 procent i afkast. Det skyldes blandt andet, at et LEGO-sæt ofte bliver produceret i et begrænset omfang. På den måde bliver markedet ikke oversvømmet af de samme sæt. 

Ifølge analysen, er der ikke et eneste produkt eller aktie, der har givet mere i afkast end LEGO. Ser man for eksempel på guld, så har det givet et afkast på 9,6 procent, mens LEGO altså har givet 12 procent tilbage i afkast.

Nogle af de LEGO-sæt, der har givet mest i afkast, har været sæt fra Star Wars eller geografiske steder som Taj Mahal eller brands såsom Volkswagen Beetle

Det er især Star Wars sæt, der giver et godt afkast.
Det er især Star Wars sæt, der giver et godt afkast. Foto: Scanpix

Næsten alt giver afkast
Selv om man måske ikke har investeret i et sæt LEGO fra Star Wars, kan man sagtens have en guldgrube liggende derhjemme. Det fortæller Ed Maciorowski, grundlægger af BrickPicker.com, til The Telegraph.

- Den gode ting er, at alle sæt på et tidspunkt stopper med at blive produceret.

- Det betyder, at alle sæt derhjemme - store eller små, det betyder ingenting - kan være en investering. Især, hvis det er i god stand, da det især betyder noget for prisen, siger Ed Maciorowski til The Telegraph.