Lego-familien giver uventet julegave til alle ansatte: Ekstra månedsløn

16x9

Julen blev i dag nok ekstra sød for omkring 17.000 kolleger, der fik en tidlig julegave af deres arbejdsgiver: En ekstra månedsløn.

Det er familien Kirk Kristiansen, der ejer Lego, som har besluttet at belønne alle medarbejdere i Lego-koncernen, Lego-fonden og i Kirkbi med en ekstra månedsløn som tak for det gode arbejde. Det fortæller pressechef Roar Rude Trangbæk til TV 2.

- Baggrunden for udbetalingen er de fantastiske resultater i mere end ti år, og det skyldes medarbejdernes engagement. Derfor tog familien initiativ til denne ekstraordinære udbetaling, fortæller han.

Det drejer sig om over 17.000 medarbejdere på verdensplan, mens miindst 4.200 i Danmark får glæde af den ekstra månedsløn, som falder i januar. Den skal dog ikke ses som en bonus for et godt årsresultat - en sådan kan eventuelt falde i marts i forbindelse med årsregnskabet.

Fik besked på intranettet
Medarbejderne har ikke været varslet om den ekstra gave og fik først den uventede melding fredag på intranettet, og det skabte glæde rundt om i afdelingerne.

- Det er blevet taget rigtig godt imod, og vi har fået mange positive kommentarer, og folk er taknemmelige over for ejerfamilien, siger Roar Rude Trangbæk.

Den samlede udbetaling vil ligge på et trecifret millionbeløb, oplyser Legos pressechef.

Flotte resultater som fundament
I september præsenterede Lego-koncernen en omsætning på over 14 milliarder i årets første seks måneder, hvilket var over selskabets forventninger.

Det resultat byggede videre på et historisk godt regnskab: Lego kom ud af 2014 med et nettoresultat på syv milliarder kroner – det bedste resultat i legetøjskoncernens historie.

Resultatet medførte også den største udbetaling af bonus til medarbejdere nogensinde. Alle 14.762 medarbejdere i koncernen fik bonus, blev det meddelt i februar.