Succesfulde it-folk går til angreb på bankerne: Her er det nye betalingskort

Fik du nu husket kvitteringen fra restauranten, og hvad med dokumentation på, at det er dig, der har betalt?

De fleste har oplevet besværet med at få penge tilbage efter udlæg for arbejdet, og det er tanken bag iværksætterselskabet Pleo, der er stiftet af to erfarne it-iværksættere, Jeppe Rindom og Niccolo Perra.

De har en fælles fortid i den danske, San Fransisco-baserede it-succes Tradeshift, men trods fremgangen valgte de at forlade Tradeshift og USA for i stedet at satse benhårdt på deres eget projekt med base i Danmark.

- Vi var heldige, både min partner og jeg, at være med på rejsen til San Fransisco, og har lært enormt meget af det. Det handler også om at blive inspireret derovre, og måske har det også været årsagen til, at vi selv fik lyst til at gå tilbage til Danmark og starte noget forfra, siger Jeppe Rindom til TV 2.

Kæmpe marked
Selve produktet er både et fysisk kort og en software, der gør det muligt for alle selskabets ansatte at have adgang til et firmakort i stedet for selv at lægge ud.

På den måde behøver de ansatte ikke at lægge ud og agere bank for deres arbejdsgiver, og det administrative hyr med at betale pengene tilbage sikre den rette dokumentation på gammeldags manér fjernes.

- Det her gælder alle virksomheder på tværs af alle industrier og alle geografier. Vi fokuserer på små og mellemstore virksomheder, hvor det er et tydeligt problem, og vi fokuserer på Danmark og UK, som vores første markeder, siger Jeppe Rindom.

Kræver hurtigt gennembrud 
Konkurrenterne er de firmakort fra almindelige banker, som ledere typisk  har adgang til, og så er det programmer, der gør udlægsrapporter automatiserede. Målet med Pleo er at forbinde de to ting, og det skal gerne gå stærkt med at få kunder i forretningen.

- Det store gennembrud skal komme i 2016, siger Jeppe Rindom, der har oprettet hjemmesiden pleo.io.

- Vi har allerede været rundt og mødtes med omkring 50 kunder, og interessen er der. Så vi skal vise, at vi kan levere produktet og gro det endnu mere.

Ifølge stifterne lægger ansatte i danske virksomheder ud for omkring 10 milliarder kroner om året.

Der er allerede nu investeret et tocifret millionbeløb i virksomheden, som stifterne selv har lagt, og derudover er en ny, pengestærk investor er på vej ind i Pleo, fortæller Jeppe Rindom.