Ejet af Valdemar Atterdag: Historisk dansk slot sat til salg

16x9
Vedbygaard Gods ved Ruds Vedby er sat til salg for 115 millioner kroner. Foto: Silvaestate.

Det har været ejet af Dronning Margrethe den 1.

Det har været ejet af Dronning Margrethe den 1. og Valdemar Atterdag, - og nu kan det blive dit, hvis du vel at mærke ligger inde med omkring 115 millioner kroner.

Det historiske Vedbygaard Gods ved Ruds Vedby, der ligger 20 kilometer nord for Slagelse, er nemlig sat til salg.

Udover det gotiske slot, der er bygget af munkesten, følger også 475 hektar jord med i handlen, der både består af marker og skov. På billedet herunder ser du løvskoven, der følger med. Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Silvaestate

- Køberen kan sagtens være en privat familie, som ønsker at bo under de her historieske, autentiske rammer. Det er et byggeri, der er svært at efterligne med moderne byggeri. Og det er ikke kun et slot, det er også en landbrugsejendom, hvis man gerne vil drive et skov- og landbrug, siger mægleren fra Silvaestate, Allan Bechsgaard, der skal forsøge at sælge godset.

Slottet er omgivet af et stort parkanlæg på hele 10 hektar med voldgrav, søer og gamle træer samt store mængder af rhododendron, skriver mægleren i salgsannoncen.

Her ser du slottet indefra. Artiklen fortsæter under billedet.

Foto: Silvaestate

Sælgeren er Fonden Vedbygaard, der fik doneret slottet for 100 år siden af Charlotte Storck Madsen, der havde testamenteret slottet til at blive et rekonvalescenthjem. Siden da har fonden drevet slottet som et sådant. Dette kan dog ikke længere løbe rundt økonomisk, og derfor sælges slottet nu. Pengene fra salget skal nu i stedte sikre, at fonden i stedet kan fortsætte arbejdet et andet sted.

Ifølge Wikipedia blev Vedbygaard Gods ødelagt under grevens fejde og genopbygget omkring år 1540 til det nuværende gods, der står som et trefløjet anlæg med kamtakkede gavle. Inde på slottet er der stadig originale kalkmalerier fra slottets genopførelse.

Her ses slottet fra luften.
Her ses slottet fra luften.