Studieoptag: Nu koger boligmarkedet

De nyoptagne på landets uddannelser er gået amok på boligmarkedet blot få timer efter, de har fået besked om deres nye studieplads.

De nyoptagne på landets uddannelser er gået amok på boligmarkedet blot få timer efter, de har fået besked om deres nye studieplads. Det konkluderer landets store boligportaler Boligportal.dk og lejebolig.dk.

Torsdag formiddag var der således 50 procent flere besøgende hos Boligportal.dk i forhold til samme tidspunkt onsdag, og den stigning i aktiviteten på boligportalen er højere end de forrige år.

- Kampen om studieboligerne er hårdere i år. Vi ser en rekordhøj forskel i udbuddet og efterspørgslen af studieegnede boliger. Allerede inden de studerende fik besked om deres studieplads har vi set, at der er færre boliger på markedet end tidligere år, og dem der er, er dyrere end tidligere, siger direktør hos Boligportal.dk Henrik Løvig til TV 2.

Hos konkurrenten lejebolig.dk oplever man også markant øget trafik torsdag formiddag sammenlignet med onsdag.

- Når de unge får besked på, at de er optaget på et studie, kan vi straks se en stigning i antallet af besøgende hos os, - men aktiviteten kommer til at stige yderligere i de kommende uger, siger direktør hos lejebolig.dk Michael Eggert.

Hos Boligportal.dk peger man på udviklingen på det generelle boligmarked som en af årsagerne til, at det bliver sværere at finde studiebolig.

- Forældrekøbslejlighederne bliver solgt hurtigere i år og priserne er generelt steget på de små lejeboliger, især i København og i Aarhus. Samtidig er udbuddet af andelsboliger lavt, og det er ellers en boligtype, som mange unge kigger på, siger Henrik Løvig.

I tv-indslaget herunder kan du se formand for Lejernes Landsorganisation Helene Toxværd fortælle, hvad du skal være opmærksom på for ikke at blive snydt på lejeboligmarkedet.

I tv-indslaget herunder udpeger formand for Lejernes Landsorganisation Helene Toxværd udpeg de to punkter i lejekontrakten, du skal være særlig opmærksom på for ikke at blive snydt.

Studieoptag 2015

Den 30. juli offentliggøres årets adgangskvotienter til de videregående uddannelser.

TV 2 har samlet alle adgangskravene, så du kan se, om dit karaktergennemsnit er højt nok til at direkte optage på drømmeuddannelsen.

Hele dagen sætter vi fokus på de tendenser og udviklinger, som tallene afspejler.