Københavnere får de billigste boliglån i banken

Boligejere i Region Hovedstaden får tilbudt de billigste boliglån i banken. Det viser en ny undersøgelse fra bankportalen Mybanker.

Boligejere i Region Hovedstaden får tilbudt de billigste boliglån i banken. Det viser en ny undersøgelse fra bankportalen Mybanker. Også nordjyderne kan få billige banklån, hvis de forhandler deres rente, viser undersøgelsen. Boligejere i Region Syddanmark betaler de højeste renter. Se boligrenterne i din region i kortet herunder eller i boksen til venstre.

Flere end 6000 danskere har søgt på et nyt tilbud via bankportalen, og tilbuddene fra nye banker viser tydeligt at boligejere i hovedstadsregionen har de laveste renter på den del af deres boliglån, de optager direkte i banken. Oven i det får københavnerne også tilbudt de laveste renter, når de søger et nyt tilbud hos en konkurrerende bank.

- Det skyldes især, at konkurrencen blandt bankerne er stor, og beløbene, der bliver lånt til boliger i hovedstaden er større end i resten af landet. Bankerne har dermed højere renteindtægter per lån i hovedstaden, selvom renten er lidt lavere end i resten af landet, siger partner i Mybanker John Norden.

Også nordjyderne er godt stillede, når det kommer til den del af boliglånet, der optages i banken – i hvert fald, når de går ind og forhandler deres rente. Målt på alle regioner får nordjyderne de største renterabatter, når de forhandler deres boligrente i banken, og renterabatten for nordjyderne lyder i gennemsnit på 2,4 procentpoint mod 2,2 procentpoint for landet som helhed.

- Det er ny viden for os, at nordjyderne får så gode renter i banken. Det må være udtryk for, at både nordjyderne er bedre til at krejle, og at bankerne er med på det, siger John Norden, der peger på at også Nordjylland har mange banker som kan være med til at øge konkurrencen i området.

Før musen henover kortet herunder og se, hvor stor renterabat bankkunder får i din region, når de søger efter et nyt tilbud på deres ejerboliglån i banken:

Renterabat på boliglån i banken

Her kan du se, hvor stor renterabat i procentpoint du kan få i din region.

Uanset, hvor i landet du bor, er der ingen grund til stiltiende at acceptere høje renter. Undersøgelsen viser nemlig også, at alle – uanset region – kan få en renterabat på i gennemsnit minimum 2,1 procentpoint, hvis de forhandler deres rente. Se det i kortet ovenfor.

- Uanset, hvor man bor, skal man ikke bare affinde sig med den rente, man har, fastslår han og henviser til undersøgelsen, der viser at man i alle regioner kan få besparelser, der svarer til en mellem 30 og 36 procent.

Privatøkonomisk rådgiver Hans Peter Christensen er enig.

- De fleste private bankunder kan få en rentebesparelse på omkring to procentpoint på boliglånet i banken. De behøver ikke nødvendigvis skifte bank for at få rabat, ofte kan de også få rabatten, hvis de går ned i deres egen bank og spørger til deres egne renter, siger Hans Peter Christensen og understreger, at man skal undersøge sine egne renter og listepriserne på bankens hjemmeside, inden man går ned for at presse sine renter ned.

Få rabat i din egen bank
Fremfor at skifte bank, anbefaler han, at man i første omgang forsøger at få bedre renter i sin egen bank.

- Forsøg at få konkurrencedygtige vilkår i din egen bank, for så slipper du for at skifte bank, hvilket kan være lidt besværligt. Hvis din egen bank ikke er konkurrencedygtig, så er det en god ide at få tilbud fra andre banker, siger Hans Peter Christensen og peger på, at bankerne er helt vilde med at låne penge ud til solide private kunder, fordi de har meget få tab på disse lån.

I tv-indslaget herunder kan du se, hvordan du får presset dine boligrenter ned i banken med besparelser på tusindvis af kroner til følge.