Julefrokoster udløser dna-test

16x9

Til september vil danske fædre i tusindevis sikre sig, at konen ikke er faldet i vandet

Mistanke om utroskab får hvert år flere tusinde danske familier til at bestille en privat dna-test af deres børn. Det skriver metroXpress. Testen afslører, om barnets far er den, man tror.

"Vi kan især mærke det, når der er gået lidt mere end ni måneder siden sidste års julefrokoster. Tit kommer manden i tanke om, at hun egentlig kom meget sent hjem, og så vil han godt være sikker på, at det ikke er en anden, der har gjort hende gravid den dag," siger Johannes Brejner, der er indehaver af Dnatest.dk.

Her foretager man hvert år cirka 2.000 analyser, hvoraf flere end halvdelen laves i årets tre sidste måneder.

Også den mindre konkurrent Blumlab oplever stor efterspørgsel. Her tester man primært ældre børn og voksne.

"Vores typiske kunder er enten voksne mænd, der pludselig bliver opsøgt af en ung, der hævder at være deres barn, eller også er det folk i 50'erne, der vil have vished, inden forældrene dør," siger indehaver Robert Blum til metroXpress.

Hos Blumlab afslører cirka hver femte test, at faderen er en anden end for­ventet, mens andelen blandt de nyfødte hos Dnatest.dk er helt oppe på en tredjedel.

Johannes Brejner fra Dnatest.dk fortæller, at mange mænd bliver ulykkelige og vil skilles, når konens utroskab er afsløret sort på hvidt.