Business

Trumps tale rammer danske firmaer hårdt: - Det ser truende ud

De tre store danske medicinalvirksomheder taber store summer, efter Donald Trump i går fortalte, at han ville presse medicinpriserne ned.

De danske medicinalaktier åbner med markante fald oven på Trumps pressemøde i går.

Indtil videre har Trumps udmeldinger barberet omkring 5 procent, eller hvad der svarer til mere end 25 milliarder kroner, af Novo Nordisks markedsværdi.

Både, Novo Nordisk, Lundbeck og Genmab rasler ned i dagens handel, efter at Donald Trump på et pressemøde i går gik til angreb på medicinalindustrien. Her varlsede han et indgreb mod medicinalselskabernes høje fortjeneste.

- Vi kommer til at spare milliarder i de kommende år, sagde den kommende amerikanske præsident på pressmødet i går. 

Trumps snak om medicinalindustrien varede ikke mere end 36 sekunder, men det får alligevel aktierne til at hamre mod bunden.

USAs kommende præsident Trump retter skarp kritik mod medicinalindustrien.

- Det ser truende ud for de danske medicinalvirksomheder. USA er et kæmpe marked for dem, siger Ole Krohn, der er finanskommentator på TV 2. 

Han peger på, at priserne nu kommer under pres. Donald Trump fortalte blandt andet, at det skulle ske ved at større udbud på medicialmarkedet.

- Når det er den amerikanske præsident, der står bag det, så er det klart, at der er alvor bag ordene, siger Ole Krohn. 

Kursfaldet er berettiget

De store kursfald er ifølge Ole Krohn berettiget, forklarer han.

- Hvis de her virksomheder kommer under prispres, og de får samme priser som man betaler i Europa, så er det noget, der vil presse indtjeningen i de her virksomeheder, siger Ole Krohn.

Han forklarer dog, at Novo Nordisk kan glæde sig over, at de netop har åbnet en fabrik i North Carolina, hvor der skal produceres insulin. 

Novo Nordisk har desuden fået endnu en lussing her til formiddag - Novo og flere af selskabets øverste direktører er nemlig blevet sagsøgt af en amerikansk pensionsfond.