Donald Trump

Disse 36 sekunder får danske aktier til at miste milliarder i værdi

Donald Trump talte om medicinalindustrien i 36 sekunder. Mere skulle der ikke til, før danske medicinalaktier blev sendt mod bunden.

Når den kommende præsident i verdens største økonomi taler, så lytter man. 

Og det gjorde den næste amerikanske præsident i går. På sit kaotiske pressemøde lod Donald Trump forstå, at der ville ske ændringerne i måden medicin bliver prissat på. 

Medicinpriserne skal ned. 

- Vi kommer til at spare milliarder af dollars de kommende år, sagde Donald Trump i går. 

Og aktieinvestorerne på aktiemarkederne hører efter.

Indtil videre har Trumps udmeldinger barberet omkring 5 procent, eller hvad der svarer til mere end 25 milliarder kroner, af Novo Nordisks markedsværdi.

- Når det er den amerikanske præsident, der står bag det, så er det klart, at der er alvor bag ordene, siger Ole Krohn, der er finanskommentator på TV 2. 

USA bruger mest medicin

USA er det land i verden, der bruger mest medicin overhovedet. Derfor er markedet naturligt nok ualmindelig vigtigt for danske medicinalvirksomheder.

Omkring halvdelen af Novo Nordisk omsætning kommer fra USA. Og den danske medicinalvirksomhed kan nu se frem til at Trump vil presse priserne på deres insulin ned. 

- Vi skal have nye licitationsprocedurer i medicinalindustrien for de kan slippe afsted med hvad som helst lige nu, sagde Donald Trump i går. 

Ifølge Ole Krohn er der god grund til bekymring for de danske virksomheder.

- Det ser truende ud for de danske medicinalvirksomheder. USA er et kæmpe marked for dem, siger han.