Business

Mangemillionær køber sig ind i jysk fodboldklub

Lars Thuesen kæmper i øjeblikket for at holde flyselskabet Jet Time på vingerne. Og nu investerer han i fodboldklubben Vendsyssel FF.

Der er langt fra at eje et flyselskab til en fodboldklub i Hjørring i Nordjylland.

Men så langt er der måske alligevel heller ikke. For Børsen skriver i dag, at mangemillionæren Lars Thuesen har investeret i Vendsyssel FF, der har hjemme i Hjørring og første division.

Til Børsen siger Lars Thuesen, at han ”kun står for et lille hjørne” af forretningen.

Men:

- Historisk set har investeringer i fodboldklubber ikke vist sig at være de absolut bedste, men det kunne være lidt sjovt at være med til en, der både var god for klubben, fansene, lokalsamfundet og investorerne, siger Lars Thuesen til avisen.

Flyselskab presset

Lars Thuesen er samtidig i bankdirektør i Basisbank i København. Og samtidig er han altså ejer af flyselskabet Jet Time, der før jul kunne fremvise et underskud på cirka 300 millioner kroner.

Alligevel skræmmer det ikke Lars Thuesen væk, at fodboldklubber normalt er kendt for at være dårlige investeringer, skriver Børsen.

- Det gør det præcis lidt sjovere at vise, at det faktisk kan lade sig gøre, siger Lars Thuesen til Børsen.

Børsen skriver, at også Jacob Andersen fra Nordic Houseware Group og biotekforskeren Henrik Rasmussen, der tilsammen lægger 5,5 millioner for at købe sig ind i klubben.

Avisen skriver, at Vendsyssel FF vil indgå samarbejde med fx tyrkiske og belgiske klubber, der kan sende de unge reserver til Hjørring og spille i Nordjylland.