Business

Se listen: Her er Europas 10 rigeste

Lego-familien er muligvis Danmarks rigeste, men når slet ikke op i den europæiske milliardærtop-ti. Til gengæld rangerer Sverige to gange på listen.

Familien Kirk Christiansen, som står bag Lego-imperiet, ligger nummer 65 på Forbes liste over verdens rigeste. Men Lego-familien mangler fortsat mange milliarder for at nå op og ligge sammen med de ti rigeste europæere eller europæiske familier. Tyskland, Frankrig og Sverige har til gengæld indtil flere familier på listen, der er lavet af mediet BusinessInsider.

10. Familien Oeri-Hoffmann

Arvingerne til de schweiziske grundlæggere af medicinalgiganten Roche, Oeri-Hoffmann-familien, har en formue på 160 milliarder kroner.

9. Henkel-familien

Düsseldorf-koncernen Henkel AG & Company, der producerer vaskepulver og andre kemiske forbrugsvarer, er kontrolleret af familien Henkel, som har en formue på 163 milliarder kroner.

8. Familien Persson og Tham

Det svenske søskendepar Stefan Persson og Lottie Tham har arvet en stor bid af formuen fra H&M-successen, som deres far Erling Persson grundlagde. I alt ligger de inde med 189 milliarder kroner.

7. Bernard Arnault

Forretningsmanden Bernard Arnault er Frankrigs rigeste borger og adm. direktør for LVMH, der ejer brands som Loius Vuitton og champagnehuset Moët & Chandon. Han har 205 milliarder kroner på kistebunden.

6. Liliane Bettencourt

L’oréal-arvingen Liliane Bettencourt har 217 milliarder kroner og ejer 33 pct. af kosmetikkoncernen, som hendes far stiftede.

5. Stefan Quandt og Susanne Klatten

Herbert Quandt, som mod bankers råd risikerede en stor del af hans formue og købte op i den pressede BMW-koncern i 1950’erne. Det lykkedes ham at forvandle bilproducenten til en international industrigigant. Børnene Stefan Quandt og Susanne Klatten har arvet farens formue og har i alt 221 milliarder kroner. 

4. Sergey Brin

Sergey Brin er medstifter af Google, og det har i en ung alder bragt den Sovjet-fødte computerspecialist op blandt Europas og verdens rigeste. Hans formue er 227 milliarder kroner stor.

3. Karl Albrecht Jr. og Beate Heister

Tyske Karl Albrecht har efterladt en formue på 236 milliarder kroner til sine børn, Karl Albrecht Jr. og Beate Heister. Karl Albrecht stiftede discount-supermarkedet Aldi med sin bror, og kæden tæller nu over 10,000 butikker i 18 lande.

2. Ingvar Kamprad

Svenske Ingvar Kamprad har skabt en formue på 333 milliarder kroner gennem sit succes-koncept med den globale møbelkoncern IKEA.

1. Amancio Ortega

Amancio Ortega er den spanske erhvervsmagnat bag modehuset Inditex, der blandt andet står bag tøjkæden Zara. Han er verdens anden rigeste, lige efter Bill Gates. Med en formue på 437 milliarder kroner er Ortega Europas Joakim von And.