Business

Københavner-hotel solgt for en milliard

Marriott Hotel ved havnefronten i København er solgt til ATP og Pensiondanmark.

På dagen, hvor Finanstilsynet advarer om faren ved alternative investeringer, kaster pensionskasserne ATP og Pensiondanmark sig nu i en fælles kæmpeinvestering i Hotel Marriot i København.

De to selskaber lægger omkring 1 milliarder kroner for hotellet, der har været ejet af investeringsselskabet Solstra i godt to år.

Hotellet på 24.000 kvadratmeter rummer 406 værelser blev opført i 2001.

Ejer flere hoteller

Hos ATP er ejendomsdirektør Michael Nielsen glad for investeringen, der ikke er den første inden for hotelbranchen.

- Marriott har gennem årene sikret hotellet en solid position i København. Med købet af to hotelejendomme i London tidligere i 2016 og nu hotelejendommen Copenhagen Marriott har vi konsolideret dette segment i vor ejendomsportefølje, siger han.

Godt afkast i vente

Også Pensiondanmark har før været på banen med investeringer i to hotelejendomme i 2016, og nu bliver Marriott det tredje hotel i porteføljen.

- Det er et moderne hotel med en solid lejer og en uhyre attraktiv beliggenhed både for turister og i konferenceøjemed. Vi ser frem til, at investeringen vil give vores medlemmer et godt og stabilt afkast de næste mange år, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen.

De to pensionskasser sætter sig på hver 50 procent af hotelejendommen, der udlejes til BC Hospitality Group, der driver hotellet under en franchiseaftale med Marriott.

Hotelbranchen brager frem

De over 2000 ansatte hos BC Hospitality Group driver i forvejen Hotel Bella Sky, Bella Center, Crowne Plaza Copenhagen Towers og Forum på Frederiksberg i København.

Hotelbranchen i Danmark er vokset markant de senere år trods konkurrencen fra Airbnb.

Sidste år meldte den karismatiske norske hotelmilliardær Petter Stordalen sig på banen med massive investeringer i både København og Aarhus.

Opdateres