Business

Telia-chefer fyret oven på sex-skandale

To chefer i teleselskabet Telia er blevet fyret på baggrund af forlydender om sexchikane af kvindelige medarbejdere i Sverige.

I Sverige kører der i øjeblikket en sag, hvor flere chefer i mobilgiganten Telia har været under anklage for at kræve sex af medarbejderne.

Nu har to ud af de tre anklagede chefer så fået en fyreseddel, skriver den svenske avis Aftonbladet, der har dækket sagen.

- Vi må desværre konstatere, at vi har et problem, skriver pressechef i Telia Irene Krohn i en e-mail til Aftonbladet.

Sagen går på, at Telia-cheferne har afpresset kvindelige ansatte til at have sex med dem, med gevinsten at de ville rykke op i virksomhedens hierarki.

Blev først suspenderet

Ifølge den svenske avis har dækningen af sagen medført, at avisen er blevet bombarderet med henvendelser fra Telia-medarbejdere, der også har oplevet krænkelserne.

De tre chefer blev for to uger siden suspenderet, imens telekoncernen gik i gang med at undersøge, om de har krævet, at kvindelige ansatte skulle have sex med dem til gengæld for forfremmelser.

Ifølge Aftonbladet er der tale om en kultur præget af kønsdiskriminering med seksuelle tilnærmelser over for kvindelige ansatte i Telias netværk af butikker i Sverige.

Ifølge Irene Krohn har telekoncernen allerede fundet erstatninger for de to afskedigede chefer.