Business

Kriseramt tysk storbank indgår forlig for milliarder i USA

Den tyske storbank Deutsche Bank indgår et forlig med de amerikanske myndigheder i en sag, hvor banken skulle have betalt et tocifret milliardbeløb.

Deutsche Bank har indgået et forlig med de amerikanske myndigheder i sagen om kritisabel markedsføring af realkreditobligationer under finanskrisen.

Det skriver Deutsche Bank på deres hjemmeside.

Forliget går blandt andet ud på, at den tyske storbank betaler 7,2 milliarder dollar - og det er betydeligt mindre, end de 14 milliarder dollar, som de amerikanske myndigheder i første omgang havde lagt op til.

Det betyder blandt andet også, at Deutsche Bank ikke får brug for en kapitaludvidelse for at kunne betale bøden.

Beskyldt for at vildlede

Sagen brød ud tidligere på året, hvor de amerikanske myndigheder krævede 14 milliarder dollar - svarende til 93 danske milliarder kroner - fra Deutsche Bank som følge af bankens rolle i boliglånskrisen i 2008.

Krisen i Tysklands største bank er nu så alvorlig at også seriøse analytikere åbent taler om at den tyske stat kan blive tvunget til at gribe ind for at sikre bankens fremtid.

Deutsche Bank blev sammen med andre storbanker anklaget for at have vildledt både myndigheder og låntagere, da boligmarkedet i USA var på kogepunktet før finanskrisen.

Siden 2012 har den tyske storbank brugt 89 milliarder kroner på retssager.

Kriseramt år

Og på trods af, at Deutsche Bank har fået forhandlet bøden ned til en betydelig mindre pris end oprindeligt, så har det været et skidt år for storbanken, der er en af Europas største.

Banken har haft store problemer med sit IT-system, og derudover har den også kæmpet for at slippe af med sin datterbank Postbank.

Der har endda været snak om, at den tyske stat kunne blive tvunget til at gribe ind for at redde banken.

Det har gjort investorerne nervøse, og derfor er aktien faldet med 20 procent i år.

Lyn-analyse

Denne afgørelse om et milliardforlig betyder alt for Deutsche Bank, fordi de har været i en forfærdelig situation i 2016, hvor man har været i tvivl, om de kunne klare sig.

Med denne afgørelse er det min vurdering, at de vil klare sig.