Business

Busselskab lukker i Danmark - Rødbillet overtager 20.000 kunder

Busselskaber Eurolines Danmark lukker sine ruter ned i Danmark, og dermed overtager busselskabet Rødbillet i stedet forretningen.

Det er ikke mere end et halvt år siden, at busselskabet Eurolines åbnede i Danmark, men nu kaster selskabet altså håndklædet i ringen.

Og i forbindelse med det har det danske busselskab Rødbillet opkøbt forretningen og overtager kunder og busser.

Det fortæller Thomas Hintze, der er direktør i Rødbillet, til TV 2 Business.

- Vi startede for fire dage siden med at køre med deres passagerer, og vi overtager også busruterne her i julen. Vi synes ikke, at de rejsende skulle lades i stikken, siger han.

Dermed fejer det fremadstormende Rødbillet en stor konkurrent af vejen, og begynder for alvor at overtage alle Eurolines ruter i Danmark den 1. januar.

Hård konkurrence

Og det er netop også konkurrencen fra Rødbillet samt nogle andre spillere i Danmark, der har fået Eurolines til at opgive sine lavprisruter i Danmark.

- Vi har ikke undervurderet opgaven, for vi ved, hvad det kræver at åbne en indenrigsrute i Danmark, men Rødbillet har virkelig fået fat i det danske marked. De har skabt noget, der fungerer, og som mange danskere efterspørger, og for Eurolines var timingen ikke den rette, siger Jonas Schmidt, der er landchef i Eurolines i Skandinavien til Finans.

Eurolines billetter mellem Aarhus og København kostede mellem 100-160 kroner for en voksen, mens studerende kunne rejse for 68 kroner.

Betalt et symbolsk beløb

Thomas Hintze forklarer, at Rødbillet ikke har givet et stort beløb for Eurolines Danmark.

- Det har været et symbolsk beløb. Der er ikke rigtig noget at købe jo, siger han til TV 2 og hentyder til, at selskabet selv har valgt at lukke ned i Danmark.

Eurolines Danmark har haft omkring 20.000 rejsende i Danmark, og dem overtager Rødbillet altså. 

Det betyder blandt andet, at Rødbillet får mulighed for at stoppe på Odense Banegård fra næste år.

Travle juledage

Rødbillet har ellers i forvejen travlt her over julen, hvor selskabet kommer til at transportere i omegnen af 75.000 rejsende mellem den 21. december og 2. januar.

I forhold til sidste år er det en fremgang på 35 procent.

Et helt nyt regnskab viser også, at Rødbillet har et overskud på 3,2 millioner kroner i år, mens sidste års resultat lød på 168.000 kroner.

Rødbillet startede op i 2014.