Business

Salg af havmøllepark øger Dongs forventede overskud

Forventningen til årets driftsindtjeningen er blevet sat i vejret. Det skyldes først og fremmest, at Dong har solgt 50 procent af havmølleparken Race Bank. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Dong Energy opjusterer forventningerne til årets driftsindtjening med et milliardbeløb efter salg.

Dong Energys aktionærer har fået en fin lille julegave før tid af selskabets ledelse.

Det sker i form af en opjustering af forventningerne til driftsindtjeningen i år.

I stedet for at havne i det tidligere udmeldte interval på mellem 20 og 23 milliarder kroner regner ledelsen nu med at nå en indtjening på mellem 24 og 25 milliarder.

Det skyldes først og fremmest, at Dong har solgt 50 procent af havmølleparken Race Bank.

Sælger andel for 14,2 milliarder

Det er et projekt, som er under opførelse ud for Englands kyst. Sammenlagt skal det omfatte 91 vindmøller med en kapacitet på 573 megawatt, når det står færdigt. Det forventes at ske i 2018.

Det er den australske kapitalfond Macquarie, der er køberen. Den betaler 1,6 milliarder britiske pund eller 14,2 milliarder kroner for sin halvdel.

Samtidig med salget er det lykkedes at skære omkostningerne i olie- og gasforretningen. Der er også forhandlet bedre gaskontrakter hjem.

Det er alt sammen med til at hæve forventningerne til årets finansielle resultater.

- Alle forretningsområder har leveret bedre end forventet eller i den høje ende af vores forventninger, siger koncernchef Henrik Poulsen i en pressemeddelelse.

- Og frasalget af 50 procent af havmølleparken Race Bank er udslagsgivende for, at vi nu opjusterer vores forventninger til driftsindtjeningen for 2016 til 24-25 milliarder kroner.