Business

Nu kan du - næsten - bruge mobilen som dankort

Måske kan du snart lægge Dankortet i skuffen og betale med mobilen. PR

I udvalgte butikker afprøver Nets de kommende måneder en app, som kan erstatte det fysiske dankort.

Dankortet har i årevis været den foretrukne betalingsform i Danmark. Men plastikkortet kan snart blive fortrængt af en digital løsning, hvor man i stedet betaler med sin mobiltelefon.

Nets er i udvalgte butikker landet over netop begyndt at teste, om smartphonen kan bruges til at lave betalinger med på almindelige dankortterminaler.

Det skriver Ingeniørens it-medie Version2.

- Vi er nu nået dertil i projektet, hvor vi har startet pilottesten så småt op, siger Jeppe Juul-Andersen, der er senior vice president og ansvarlig for dankort i Nets.

Du behøver ikke være online

- Vi har en lukket brugergruppe, som kan gå rundt og prøve det i udvalgte butikker. Og så vil vi samle deres erfaringer, siger han til Version2.

Formålet er at finde ud af, om løsningen fungerer teknisk, og om butikkerne får de nødvendige informationer.

Med dankort-appen kan der uden at indtaste en pinkode laves betalinger op til 200 kroner. Også i områder uden mobildækning.

Betalinger med dankort på mobilen kræver ikke datadækning. Selv hvis butikken ligger i et dårligt dækket område, kan man betale med telefonen, oplyser Nets.

Virker på alle typer smartphones

For at sikre at teknikken kan bruges på alle typer smartphones, har Nets udviklet tre teknologier. De indebærer dog, at butikkerne skal opdatere deres terminaler, oplyser Jeppe Juul-Andersen.

Blandt butikkerne i Nets-testen er Coop, hvor man allerede har installeret den nødvendige Bluetooth-antenne i selskabets 1200 butikker.

- Dankortet er altdominerende i vores butikker i dag. Vi tror på, at det digitale dankort kommer til at lette danskerne vej til at bruge mobilbetaling i butikkerne, fortæller Coop’s direktør for teknologi, Kræn Østergaard Nielsen, til Version2.

Ifølge netmediet vil der ikke blive udvekslet kortoplysninger mellem terminal og mobiltelefonen i forbindelse med betalinger.