Donald Trump

Uber-chef og Tesla-boss skal rådgive Trump

Donald Trump tilføjer nu to chefer for meget omtalte amerikanske firmaer til sit råd af rådgivere.

Den kommende amerikanske præsident Donald Trump har shanghajet to nye medlemmer til sin samling af rådgivere fra erhvervslivet.

Der er tale om chefen for den meget omdiskuterede kørsels-app Uber, Travis Kalanick og Elon Musk fra Tesla, der skal være med til at rådgive Trump.

- USA har nogle af de mest innovative og levende virksomheder i hele verden. De direktører der nu kommer med i rådet er nogle de bedste indenfor deres felt, siger den kommende præsident i en pressemeddelelse.

Nye job i hele USA

Strategic and Policy Forum, som råddet hedder på engelsk, skal rådgive præsidenten i, hvordan politik kan skabe økonomisk vækst, jobskabelse og produktivitet, fremgår det af Donald Trumps hjemmeside.

- Min regering kommer til at arbejde sammen med den private sektor for at forbedre erhvervsklimaet og gøre det attraktivt for virksomhederne at skabe nye arbejdspladser i hele USA. Fra Silicon Valley til Midtvesten, siger præsidenten i pressemeddelelsen.

Udover de to nye rådsmedlemmer er der direktører fra alt fra Walt Disney, Walmart, General Electric i den 16 personer store gruppe.