Business

Københavns Lufthavne vil have 40 millioner rejsende: Her er verdens 10 største lufthavne

Københavns Lufthavne vil med en kæmpe udvidelse øge passagertallet til 40 millioner årligt. Men den kommer ikke i nærheden af de største.

20 milliarder kroner skal bruges til at udvide Københavns Lufthavne. Målet er at tiltrække 17 nye langdistanceruter og mere end 40 millioner årlige passagerer. 

Sidste år havde Københavns Lufthavne mere 26,6 millioner igennem sluserne i Kastrup. Det var en stigning på en million i forhold til året før. 

Det kræver dog stadig, at der bliver vedtaget et lovforslag i Folketinget, før byggeriet kan gå i gang. 

Ifølge COWI, der har lavet en rapport om beskæftigelsesmulighederne i anlægsarbejdet, vil det tage op mod otte år, før hele byggeriet er afsluttet.

Dermed skal vi hen til 2025, før de 40 millioner gæster kan benytte sig af de nye faciliteter. 

Top ti

Men selvom lufthavnen skulle kunne tiltrække de ekstra 13,4 millioner rejsende er der stadig lang vej til at blive blandt de ti travleste lufthavne i verden. 

I Dallas/Fort Worth International Airport i USA er verdens 10. største lufthavn. Her registerede man 63 millioner rejsende. 

Verdens største lufthavne

 1. Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport

  Lufthavnen, der er placeret i byen Atlanta i den amerikanske stat Georgia, registrerede i 2015 101,4 millioner passagerer, hvilket gør lufthavnen til den største målt i rejsende siden 2000. 

 2. Beijing Capital International Airport

  Beijing Capital International Airport Code er en af Kinas største lufthavne, der ligger 20 km nord for Beijing. Lufthavnen registrerede i 2015 89,9 millioner passagerer. 

 3. Dubai

  Dubai International Airport, er en international lufthavn placeret i Al Garhoud distriktet, 4 km sydøst for Dubai, den største by i De Forenede Arabiske Emirater. I 2015 registrerede lufthavnen 78 millioner passagerer. Lufthavnen har været igennem en rivende udvikling. Tilbage i 2007 lå den placeret som nummer 27 på listen med 34,3 millioner registrerede passagerer. 

 4. O'Hare International Airport

  O'Hare International Airport ligger i det nordlige Chicago i USA. Lufthavnen registrerede i 2015 76,9 millioner passagerer. 

 5. Tokyo Haneda Airport

  Tokyo Haneda Airport, er Japans travleste lufthavn og en af to i Tokyo-området. Lufthavnen registrerede i 2015 75,3 millioner passagerer. 

 6. London Heathrow

  London Heathrow Airport er Storbritanniens travleste målt på passagerer og samtidig den bedst forbundne lufthavn. I 2015 registrerede lufthavnen 74,9 millioner passagerer. 

 7. Los Angeles International Airport

  Los Angeles International Airport (LAX) er hovedlufthavnen i Greater Los Angeles Area. Lufthavnen registrerede i 2015 74,9 millioner passagerer. 

 8. Hong Kong International Airport

  Hong Kong International Airport omtales også som Chek Lap Kok Airport. Lufthavnen registrerede i 2015 68,2 millioner passagerer

 9. Paris-Charles de Gaulle Airport

  Aéroport Paris-Charles de Gaulle, også kendt som Roissy-Charles-de-Gaulle eller bare Roissy, er en fransk lufthavn lokaliseret godt 30 km nord-øst for Paris. Lufthavnen registrerede i 2015 65,7 millioner passagerer. 

 10. Dallas/Fort Worth International Airport

  Dallas/Fort Worth International Airport er en amerikansk lufthavn placeret mellem byerne Dallas og Fort Worth i Texas. Lufthavnen registrerede i 2015 64 millioner passagerer. 

Standby.dk