Business

Investorer jagter stifter af konkursramt lampefirma: Har købt luksusboliger på Mallorca

Stifteren af det konkursramte lampefirma Hesalight har over de seneste to år købt fire ejendomme på Mallorca, og det sætter nu investorerne i gang.

Nye oplysninger i sagen om det konkursramte danske lampefirma Hesalight A/S i Roskilde får nu flere forsmåede investorer til at røre på sig.

For mens virksomhedens økonomi har vist sig uholdbar, så har stifteren, Lars Nørholt, og hans hustru har de seneste to år købt fire ejendomme på Mallorca til en samlet værdi af ca. 100 mio. kr.

Det skriver Børsen.

I en periode over to år har Lars Nørholt købt fire ejendomme på Mallorca til en samlet værdi af cirka 100 millioner kroner, og på samme tid har Hesalight lånt penge af både Pensam og Ikea.

Det får nu flere investorer i Hesalight til at forfølge Børsens oplysninger.

- Børsens informationer er både vigtige og nyttige. Vi vil sammen med kurator målrettet afdække og forfølge disse oplysninger, så vores retmæssige krav kan indfries bedst muligt, skriver Pensam, Danske Capital, IKEA og PensionDanmark i en mail til TV 2 Business.

Lyn-analyse

Der er en særlig grund til at være vagtsom, når det gælder Hesalight, for forløbet op til konkursen har ikke været for kønt. 

Hesalight påstod i foråret, at virksomhederne havde fine storkunder i deres portefølje. Problemet var bare, at de selvsamme danske virksomheder ikke kunne genkende, at de var kunder hos Hesalight.

I august konkluderede revisorsselskabet EY, at Hesalight i strid med en indgået aftale har udbetalt lån og udbytter på 63,2 millioner kroner til selskaber kontrolleret af Lars Nørholt og hans hustru Sanne Nørholt.

 

Undersøgelse af forsvundne penge

Hesalight gik konkurs den 18. november, og samme dag ransagede Bagmandspolitiet selskabets adresser.

I de sidste to år har Hesalight lånt cirka 600 millioner af flere investorer, som efter konkursen ser ud til at være tabt.

Og det vækker ifølge Børsen nu interessen hos kurator på Hesalight-konkursen og advokat hos Bruun & Hjelle, Henrik Selchau.

Han fortæller til avisen, at han nu vil undersøge, hvad der er sket med de mange millioner, som ifølge en revisionsrapport har været trukket ud af Hesalight over de seneste år.

Det afviser Lars Nørholt dog selv.

Rettede sigtelse mod flere

Lars Nørholt har ifølge officielle dokumenter fra ejendomsregistret på Mallorca i samme periode købt to luksusvillaer, en villa på omkring 500 kvadratmeter og en tom grund.

Lyn-analyse

Der er mange lærestreger i forbindelse med konkursen, men én er den vigtigste.

Det er, at investorerne, der har kastet mange millioner efter virksomheden som lån i jagten på et større afkast står til et kæmpe tab. Det er altså ikke alle smarte nye investeringsmuligheder, der skal samles op, selvom de glimter af guld.

Så mon ikke der sidder en hel flok investeringschefer med røde ører i PensionDanmark, Pensam, Ikea og Danske Capital. 

Det lyder så forjættende med alternative investeringer. Her var det bare en skandaløs ringe investering.

I forbindelse med konkursen rettede Bagmandspolitiet sigtelse mod flere personer - herunder Lars Nørholt.

Hverken Lars Nørholt eller Bagmandspolitiet har ifølge Børsen ønsket at udtale sig omkring luksusboligerne på Mallorca.