Business

Atea-sagen: Ny betinget dom til ministerieansat

Endnu en dom er faldet i den store bestikkelsessag om Atea. Thomas Vilhelm / Scanpix Denmark

Endnu en dom er nu afsagt i den omfattende korruption- og bestikkelsessag, hvor offentligt ansatte har modtaget it-udstyr fra selskabet Atea.

Retten i Glostrup har i torsdag idømt en 47-årig edb-medarbejder fra et ministerium 30 dages betinget fængsel for bestikkelse. 

Manden slipper for at skulle afsone straffen mod at udføre 40 timers samfundstjeneste.

- Det her kunne alene ske, fordi du var ansat som medarbejder i Udenrigsministeriet, og fordi udenrigsministeriet havde en aftale med Atea, lyder det fra retsformand Anne Ersbøll.

Sagen i dag drejede sig om en ansat i Udenrigsministeriet, som ifølge anklagemyndigheden har modtaget iPads og fotoudstyr til spotpriser.

Dagens dom er den anden i en længere række af sager. Tirsdag blev to mænd idømt henholdsvis fire og to måneders ubetinget fængsel, mens en tredje mand blev idømt en betinget dom og 40 timers samfundstjeneste i et lignende sagskompleks. 

Overvejer at anke dommen

Det fremgår af en intern mailkorrespondance, som torsdag er blevet fremlagt ved Retten i Glostrup. Her er en 47-årig mand tiltalt for at have ladet sig bestikke af en medarbejder hos Atea.

Den 47-årige er ansat som edb-medarbejder i et ministerium, og to gange købte han elektronik og fotoudstyr hos Atea. Men han betalte kun halv pris. Han nægter sig skyldig i anklagen om bestikkelse.

Han overvejer, om han vil anke dommen, og indtil videre er han beskyttet af et navneforbud.

Sagen stammer tilbage fra 2015, hvor en anden stor bestikkelsessag kørte i Danmark. Denne kostede jobbet for Region Sjællands dengang administrerende direktør Jens Andersen.

Nægter sig skyldige

På grund af et navneforbud i sagen fortæller TV 2 ikke nærmere detaljer, som navn og arbejdsplads for de offentligt ansatte.

Politi: Sådan lod de sig bestikke

Chef i kommune

Chef i kommune

Købte en Apple iPhone Ss og en Apple iPad Air af Atea A/S til 2.000 kr. Udstyret var reelt 10.398 kr værd, og dermed var det tale om bestikkelse for 8.398 kr., mener SØIK.

Det skal være sket i perioden omkring den 8. til den 15. august 2014

Nægter sig skyldig.

Foto: Free / Free

Chef i kommune

Chef i kommune

Modtog ifølge tiltalen to iPad, en iPhone3, en iPhone 4, en Nokia 3710, en HTC Desire, en Cisco Linksys-router og en HP Envy notebook-computer.

Det skal være sket mellem 4. marts 2010 til den 28. marts 2012

Tre af tingene betalte han ikke en krone for, mener politiet - og computeren, der ifølge SØIK har en værdi af 16.999 kr. - betalte han blot 173,75 kr. for, står der i anklageskriftet.

Samlet set mener SØIK, at han har fået udstyr for 44.272 kr., men blot betalt 912,50 kr - altså 43.359,50 kr. for lidt.

Nægter sig skyldig.

Foto: Free / Free

Chef i selskab

Chef i selskab

Har ifølge tiltalen modtaget en Sony Ericsson u20i, en iPhone4 en Samsung Galaxy xcover samt en Apple iPad 2 og Apple iPad 3 af Atea A/S.

Det skal være sket mellem 26. august 2010 til den 28. juni 2012.

Udstyret var samlet set 20.595 kr. værd, men chefen betalte kun samlet set 2.500 kr., mener SØIK - altså 18.095,00 for lidt.

Nægter sig skyldig.

 

Foto: Free / Free

Chef i selskab

Chef i selskab

Modtog ifølge tiltalen en Apple iPad2 uden at betale for den. Dermed modtog han reelt 5.999 kr. i bestikkelse, mener SØIK.

Bestikkelsen skal være sket i perioden omkring den 30. september 2011.

Nægter sig skyldig.

Foto: Free / Free

Ansat i ministerium

Ansat i ministerium

Modtog ifølge tiltalen tre Apple iPad, et Nikon-kamera med oplader
og batteri samt to objektiver af mærket Tamron fra Atea A/S. Det skal være sket i perioderne omkring 5. september 2012 og 5. november 2013

Udstyret var reelt 50.098 kr. værd, mener SØIK, men den ansatte betalte kun 21.498 kr. Dermed blev han ifølge tiltalen bestukket med 25.456 kr.

Nægter sig skyldig.

Foto: Free / Free

Ansat i politiet

Ansat i politiet

Modtog ifølge anklageskriftet en Apple iPad med etui til en værdi af 6.100 kr. Det skal være sket i perioden omkring 19. november 2012. SØIK mener dog aldrig, at han betalte for den.

Nægter sig skyldig.

Foto: Free / Free

Alle anklagede erklærer sig uskyldige, og advokat Peter Trudsø forlanger frifindelse for alle, hvoraf de første tre jo altså er blevet dømt.

Sagen i dag er den sidste i rækken i år. De næste sager kommer for retten i januar og februar 2007.