Business

Lars Larsen investerer i privatfly til Jysk

Lars Larsen har via hovedselskabet i Jysk købt sig ind i et privatfly af typen Hawker 4000. Henning Bagger / Scanpix

Grundlæggeren og idemanden bag Jysk, Lars Larsen, har investeret et ukendt millionbeløb i halvdelen af et brugt privatfly, der også ejes af Sun-Air.

Lars Larsen har investeret i et privatfly gennem holdingselskabet Lars Larsen Group (tidligere Jysk Holding), som er koncernens hovedselskab, og dermed skal flyet formentlig bruges til at transportere ledelsen verden rundt. Det skriver Børsen.

Den 68-årige entreprenør har efter et rekordår for Jysk købt sig ind i halvdelen af et brugt Hawker 4000 fly, som flyselskabet Sun-Air købte tidligere på året.

Sun-Air flyver blandt andre for British Airways fra Danmark og ejer altså halvdelen af flyet, og selskabet bekræfter, at Jysk har investeret i et af deres fly. 

Luksusfly med plads til ni

Flyet er ifølge en salgsannonce hos fly Marshall et blåhvidt luksusfly med plads til ni passagerer, som hver især kan mage sig i et cremefarvet lædersæde. 

Flyet blev bygget i 2011, hvor det har kostet omkring 140 millioner kroner. Lars Larsen har dog sluppet med at investere væsentligt mindre, da der er store afskrivninger på brugte fly. 

Her et billede af modellen Hawker 4000, som er tilsvarende det fly, Lars Larsen har købt sig ind i.

Aftalen er udformet, så flyet stilles til rådighed for ejerne mod betaling. 

Flere danske virksomheder flyver privat

Jysk er langt fra den eneste danske virksomhedskoncern, der benytter privatfly til at transportere diverse ledertyper rundt i verden. 

Virksomheder som Mærsk, Danfoss og Grundfos har tidligere afsløret overfor Børsen, at de benytter privatfly. 

Tyggegummifamilien Bagger-Sørensen fra Vejle, der er kendt for Dandy, som i dag hedder Gumlink valgte i 2013 samme model som Lars Larsen og købte en andel i et Sun-Air-ejet fly.