Business

Legos topdirektør skal ikke længere være direktør

Jørgen Vig Knudstorp skal fremover være arbejdende bestyrelsesformand i Lego-koncernen.

Jørgen Vig Knudstorp stopper som administrerende direktør for Lego ved årsskiftet.

Han skal ifølge Finans fremover være arbejdende bestyrelsesformand i koncernen, der ejes af familien Kirk Kristiansen.

Her bliver hans fornemste opgave at passe på Lego-varemærket.

- Min nye rolle er i partnerskab med Thomas (Kirk Kristiansen, red.) at drive alt, der har at gøre med ejeren og at udvikle og beskytte Lego-brandet og ideen bag ved Lego og desuden forretningsudvikle varemærket Lego, siger Jørgen Vig Knudstorp i et interview.

Ny administrerende direktør for Lego bliver Bali Padda, der har været en del af direktionen i ti år.

Det perfekte generationsskifte

Ifølge finanskommentator på TV 2, Ole Krohn, virker det ikke til, at der tale om et dramatisk skifte i én af Danmarks mest succesfulde virksomhed - tværtimod:

Det ligner det perfekte generationsskifte

Ole Krohn, finanskommentator TV 2

- Det man har valgt er altså en intern rokade, hvor logistikchefen rykker op. Og det er et meget, meget et vigtigt område for Lego. Du kan forestille dig, at der er et stort behov over hele verden, så du får altså en brite med en spændende profil der. Og så har du samtidig Jørgen Vig Knudstorp så tæt på. Med det ligner det altså en virksomhed, der stort set kører gnidningsfrit, og som nu laver det perfekte generationsskifte, siger Ole Krohn og fortsætter:

- Lego har haft op og nedture, men de sidste 12 år har altså været fra noget, der var tæt på afgrundens rand til at være den mest succesfulde legetøjsvirksomhed i verden.

Jørgen Vig Knudstorp blev for alvor kendt uden for erhvervsverdenen, da han i 2015 kunne præsentere et nettoresultat for 2014 på 7 milliarder kroner - det bedste resultat i legetøjskoncernens historie. Det affødte en usædvanlig reaktion og optræden fra koncernens topchef, da han brød ud i dans og sang.