Business

Bali Padda er Legos nye leder: En hård hund med en underfundig humor

Bali Padda er ny administrerende direktør for Lego. Han har mere end et årti på bagen i legetøjskoncernen.

Efter en ikonisk periode i spidsen for Lego viger Jørgen Vig Knudstorp nu pladsen for Bali Padda. Den nye direktør har været hos Lego siden 2002, hvor han har haft hænderne dybt i maskinrummet.

Bali Padda kom fra en stilling som leverandøransvarlig hos skofirmaet Timberland i USA og blev allerede kort efter sin ankomst til Lego chef for logistik i legetøjskoncernen.

I 2005, blev han chef for forsyningskæden, en vigtig post ikke mindst i Lego, der de sidste ti år har optimeret sine forretningsgange markant.

- Bali Padda har skabt fantastiske resultater i Lego Koncernen med over 14 års erfaring, især inden for funktioner i supply chain, men senest også med fokus på udvikling af medarbejdere og organisationen.

- Bali har vist evne til at drive de ændringer, der har været nødvendige i driften i forbindelse med den betydelige vækst, vi har oplevet i de forløbne år, skriver Niels Jacobsen, formand for bestyrelsen i Lego A/S, i en pressemeddelelse.

Bali Padda er født i Indien, men flyttede som barn med sine forældre til Storbritannien, hvor han har taget sin uddannelse.

Hans seneste stilling i Lego var driftsdirektør og direktør for HR.

I 2013 beskrev daværende direktørkollega i Lego Mads Nipper Bali Padda over for Dagbladet Børsen således:

- Bali er et utroligt eftertænksomt og reflekterende menneske. Og så har han en underfundig humor samtidig med, at han absolut kan være en hård hund.

En glad ledergruppe her fotograferet i Billund, fra venstre: Bali Padda, CEO; John Goodwin, CFO; Julia Golding, CMO og Jørgen Vig Knudstorp.

Selv skriver Bali Padda, at han glæder sig til at komme i gang.

- Jeg er utroligt beæret over at få denne mulighed. Det er en kæmpestor og spændende opgave, og jeg glæder mig til den.

- Jeg har en meget stærk passion for vores produkt og vores brand, og jeg ser frem til at fortsætte den strategiske retning, som vi har lagt for virksomheden, skriver Bali Padda om sin nye rolle.