Business

2016 er en fuser for C20-indekset

De sidste fire år har C20-indekset stukket sine egne prisrekorder mellem 30-50 gange om året. Rekorderne er helt udeblevet i et historisk sløvt 2016.

Det danske C20-indeks har klaret sig umådeligt sølle i 2016 i forhold til de seneste år. Indekset har de sidste fire år har stukket sine egne prisrekorder mellem 30 og 50 gange om året. I år er rekorderne helt udeblevet.

Dermed er pusten gået ud af det danske C20-indeks, som er et aktieindeks over de 20 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs.

Administrerende direktør i AP pension, Søren Dal Thomsen er ikke overrasket over det bratte stop i rekordsætningen.

- Sagen er, at de danske aktier i flere år har braget op. Stemningen har været super positiv og nok også for positiv. Nu korrigerer markederne sig selv. Sådan har det altid fungeret. Det er helt naturligt, siger han.

Se hele analysen med Søren Dal Thomsen, administrerende direktør i AP Pension, her:

C20-indekset har sat stakkevis af rekorder for at ramme den højeste kurs nogensinde, gennem de sidste fire år. I 2013 stak indekset sin egen rekord hele 50 gange. Men eliteindekset har stadig til gode at hente en eneste rekord hjem i 2016. 

Den administrerende direktør mener, at C20-indeksets kursstigning over de sidste fem år har været så høj, at det ikke er realistisk, at den fortsætter.  

- Hvis man kigger henover en fem-årig periode, så er aktierne oppe med 18 procent om året, og så meget kan et aktiemarked ikke stige vedvarende. Det kræver, de underliggende værdier, at de følger med, og så meget er de ikke steget, siger han.  

Søren Dal Thomsen mener ikke, at der er grund til at tro, at C20-indekset kommer til at slå nye rekorder i den nærmeste fremtid.

- Man skal ikke vente at den opgang kommer tilbage. Jeg vil våge den påstand, at man er heldig, hvis man ser én rekord i 2017.