Finansrådet og Realkreditrådet fusionerer

To af de mest magtfulde organisationer på finansområdet går sammen og danner FinansDanmark. Nykredit-direktør Michael Rasmussen bliver ny formand.

Torsdag formiddag bliver en historisk fusion til virkelighed, når Realkreditrådet og Finansrådet fusionerer og bliver til en ny brancheorganisation med navnet FinansDanmark, det skriver InsideBusiness

FinansDanmark skal varetage finanssektorens interesser. 

Realkreditrådet har førhen bestået af Nykredit/Totalkredit, DLR Kredit og BRFKredit. Nu skal alle realkreditinstitutters interesser altså varetages af FinansDanmark.

- Vi har eksisteret adskilt i en årrække. Men det bliver mere og mere tydeligt, at der er mere, der samler os, end der skiller os.

- Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes formandskaberne i Finansrådet og Realkreditrådet at sikre opbakning til, at vi nu forener vores kræfter i en ny fælles brancheorganisation for både bank- og realkreditsektoren i Danmark, siger Finansrådets formand Tonny Thierry Andersen. 

 hele analysen af TV 2 Business' finanskommentator, Ole Krohn, i klippet her:

Adressen for FinansDanmark bliver i Amaliegade 7 i Finanssektorens Hus, hvor Finansrådet i dag har sit hovedsæde.

Nyheden er næppe godt nyt for alle medarbejderne i Finansrådet og Realkreditrådet, der flytter fra Nybrogade 12 i Zieglers Gaard. Det skyldes, at besparelser på medarbejderstaben er en del af øvelsen.

Mellemrubrik (Ole Krohn og Lars Krohn)

Ole Krohn, finanskommentator ved TV 2 Business, anser sammenlægningen som en god ide af to grunde. 

- Politikerne på Christiansborg er man træt af, at man bliver løbet på dørene af organisationer, der stort set har de samme synspunkter, siger han og fortsætter:

- Som det ser ud nu sender Finansrådet, Realkreditrådet og Realkreditforeningen, så de sender reelt tre repræsentanter til at repræsentere bankerne, og det kommer man altså nu til livs.

Derudover nævner han økonomi som en af hovedårsagerne til sammenlægningen. 

- En sammenlægning af den her organisation gør den betydeligt billigere at drive, siger han. 

Den erfarne bankekspert Lars Krull fra Aalborg Universitet er grundlæggende positiv omkring den nye fusion. 

- En samlet realkredit og banksektor er vigtig for hele det finansielle Danmark. Så de også kan sende afbalancerede svar til det politiske miljø, siger han til InsideBusiness

Stor kabale

Nykredit-direktør, Michael Rasmussen, bliver formand for organisationen, mens Finansrådets direktør, Ulrik Nødgaard, bliver direktør for den nye interesseorganisation. Det erfarer InsideBusiness fra centralt placerede kilder.

Næstformænd bliver Tonny Thierry Andersen fra Danske Bank og Peter Lybecker fra Nordea. Således løses en anden af sektorens genvordigheder, fordi man har søgt efter en ny formand for Finansrådet, hvor Tonny Thierry Andersen sidder på sidste vers.