Business

Troppede op med lagkage i investors have – nu vil de nå en milliard kunder

Stian Olesen sagde i DR-programmet ”Løvens Hule” nej tak til kapital. I dag er tre tunge investorer ombord i madspilds-app.

Pludselig stod han ude i Birgit Aabys have. I den ene hånd havde han en lagkage. I baglommen en kontrakt der skulle cementere den kapitaltilførsel, som han havde brug for at få erhvervskvinden, der er kendt fra DR-programmet ”Løvens Hule”, til at bakke op om.

Det er iværksætteren Stian Olesen fra Too Good To Go, der fortæller Jyllands-Posten om, hvordan det lykkedes ham og de øvrige stiftere at få en række kendte og formuende erhvervsfolk ombord i deres ambitiøse projekt.

Danskerne stiftede i går aftes bekendtskab med Stian Olesen i DR-programmet ”Løbens Hule”, som endte med, at han takkede nej til det tilbud, som han blev præsenteret for foran snurrende kameraer.

Too Good To Go jagtede kapital uden held

Optagelserne fandt sted i foråret og siden dengang har de fire partnere i Too Good To Go jagtet kapital – blandt andet i venturekapitalens hovedstad Silicon Valley i Californien i USA.

Her var der også en tæt dialog med en række investorer, der så et stort potentiale i det danske koncept, men det endte aldrig med, at dem med pengene og dem med pengebehovet kunne finde hinanden.

-I Silicon Valley fik vi bud fra mange investorer og talte med Gud og hver mand. Men vi fandt aldrig den rigtige kemi. Det team, vi har nu, er derimod perfekt. Det er folk med en omfattende erfaring inden for it og adgang til hele verden. Vi klikker bare godt sammen, siger Stian Olesen til Jyllands-Posten.

Stian Olesen: - Det perfekte Team

Det team, som han taler om, er en kendt dansk erhvervstrio bestående af Preben Damgaard, Navision-stifter og milliardær, der i dag har investeret i en række danske start-ups. Birgit Aaby er også med i ejerkredsen, hun  er kendt fra programmet ”Løvens Hule”, og har stiftet og drevet egen rengøringsvirksomhed, Combi Service, og har også bestredet ledelsesposter i både AG København og Lyngby Boldklub.

Sidste kvinde ombord er Mette Lykke Ravn, der blev kendt, da hun som direktør i løbe-app’en Endomondo stod bag salget til Under Armour for 575 millioner kroner.

De tre investorer har skudt et tocifret millionbeløb ind i Too Good To Go, og har fået pengene fået en tocifret ejerandel.

Genererer stort overskud

Too Good To Go har i dag et samarbejde med flere tusinde madsteder, hvor forretningsmodellen er, at tjene penge på at bekæmpe madspild.

Udbyderne, eksempelvis en bager, tjener en skilling på den tiloversblevne mad, som de ikke kan få solgt, brugerne får et flot måltid for højst 40 kroner per boks, mens mændene bag idéen, Too Good To Go, får procenter af salget og kan bogføre et ikke ubetydeligt overskud per boks af de indtil videre 450.000 distribuerede måltider.

Men tilbage til lagkagen i Birgit Aabys have.

Efter besøget i USA stod partnerne bag madspils App’en på bar bund, rent kapitalmæssigt, og de besluttede sig for at kontakte Birgit Aaby igen – og det endte altså med, at de troppede op i hendes have med en lagkage og et kontreaktforslag.

Herfra gik det stærkt og Birgit Aaby brugte sit netværk til at få skabt en stærk trio af erhvervsfolk, der nu er investorer i den danske virksomhed, der har en ambition om at få 1 milliard brugere inden 2020.