Business

Stor dansk bank krævede gebyr for hvert klik i netbank

Bankernes datacentraler gjorde det muligt for bankerne at opkræve en afgift, hver eneste gang deres erhvervskunder klikkede rundt på netbank.

Landets fjerdestørste bank, Sydbank, har opkrævet deres erhvervskunder en afgift for at klikke rundt på netbank, skriver nyhedsmediet Finans.

En erhvervskunde, som ønsker at være anonym, har således ifølge mediet betalt 176,5 kr. i tredje kvartal for at have klikket på sin erhvervsbank 353 gange, svarende til 50 øre pr. klik.

- Jeg undrede mig lidt over, hvad det dækkede over, fordi jeg vidste, at jeg ikke havde foretaget så mange pengetransaktioner fra min erhvervsnetbank, og da jeg ringede og tjekkede op på det, fik jeg at vide, at det var et klikgebyr, som alle erhvervskunder som udgangspunkt betalte, siger den anonyme erhvervskunde til Finans.

- Jeg må indrømme, at jeg næsten ikke kunne tro mine egne ører, siger erhvervskunden.

Datastrøm har en pris

Klikgebyret, som banken selv kalder en transaktionsafgift, blev droppet 30. september.

- Det (transaktionsafgiften, red.) hænger sammen med, at når man klikker rundt derinde, sættes der en datastrøm i gang, og det har selvfølgelig en pris. Men vi har lyttet til, at kunderne siger, at det er uoverskueligt, og derfor har vi også besluttet at droppe transaktionsafgiften, siger Dan Prangsgaard, kommunikationschef i Sydbank, til TV 2.

Bankernes er presset af lave renter, der gør det meget svært at tjene penge på forskellen mellem ind- og udlån. Derfor skal flere erhvervskunder hos blandt andre Jyske Bank og Nordea betale for at have penge stående, men nu går to banker den anden vej. Se mere på tv2business.dk.

Går væk fra klikgebyr

I stedet har banken nu indført en abonnementsordning, hvor erhvervskunder betaler en fast månedlig pris for at benytte netbanken. Prisen afhænger af virksomhedens størrelse og kompleksitet.

- Man betaler en fast pris for det her produkt, der stilles til rådighed. Man betaler ikke længere den her transaktionsafgift, med mindre man laver overførsler, siger Dan Prangsgaard.

Det er ifølge finans.dk Sydbanks datacentral, Bankdata, som har udarbejdet muligheden for at opkræve et såkaldt klikgebyr.