Business

Fynske MicroMatic kåret som årets vækstskaber

Det blev den fynske virksomhed MicroMatic A/S, der løb med hovedprisen som Entrepreneur Of The Year 2016.

Danmarks bedste vækstvirksomhed er den fynske virksomhed MicroMatic. Det blev i går aftes slået fast i et stort gallashow i Bellacenteret i Københanvn. 

700 gæster og nominerede virksomheder i otte kategorier var samlet til den danske finale i verdens største vækstskaberkonkurrence EY Entrepreneur Of The Year, og hele seks regionsvindere dystede om titlen som dette års EY Entrepreneur Of The Year, der altså blev MicroMatic.

Ventiler og haner

Industrivirksomheden, der er kendt for at lave ventiler og haner til fadølsanlæg, vinder prisen for blandt andet sit samfundsmæssige engagement, sine værdier og selvfølgelig evnen til at skabe vækst. 

Konkurrencen er global og afholdes af revisionsfirmaet EY. Virksomheden har en position som globalt ledende inden for udstyr til udskænkning af fadøl og skal nu også repræsentere Danmark ved den internationale konkurrence i Monaco i 2017, hvor flere end 50 lande vil dyste om sejren.  

Markant stigning i vækstvirksomheder

I alt levede 1.260 virksomheder i 2016 op til de vækstkrav, der giver adgang til konkurrencen. Det er det højeste antal siden finanskrisen, og der er fremgang i hele landet. I alt stiger antallet af vækstvirksomheder i Danmark med 21 pct. i forhold til 2015, og det er andet år i træk, der ifølge EY er fremgang i alle regioner. 

MicroMatics største marked er USA, men virksomheden er til stede i hele verden og indtager en førerposition med 80 pct. af verdensmarkedet indenfor fadølsanlæg.