Business

Black Friday tegner lovende efter nattens online-salg

Butikkernes forventninger lader til at holde stik: Tallene fra nattens online-salg peger på ny rekord-omsætning på Black Friday.

Danskerne har haft travlt i nat. Knap var midnatsklokkerne holdt op med at slå, før salget online bragede løs og forretningerne beretter om salgstal, der overstiger forventningerne.

Det skriver Berlingske Business.

Elgigantens netbutik tog godt fra af forbrugsfesten med 300.000 besøgende inden kl. 08.00, og det overgår forventningerne:

- Vi forventede, at der ville blive travlt, og at mange kunder ville kigge forbi, men det her overgår alle vores forventninger. Det er en ny rekord. I minutterne efter vi havde slået dørene op på elgiganten.dk, solgte vi fire Playstations i sekundet. Det har vi aldrig prøvet før. Det var helt vildt,« siger adm. direktør Peder Stedal til business.dk.

Ifølge direktøren, toppede antallet af besøgende – ca. 65.000 danskere var inde på siden, og kl. 08.00 fredag morgen havde de mange danskere købt mere end 1.800 fladskærme, 1600 bærbare og 2000 højtalere.

Rekorder hos store og små

Konkurrenten Power melder også om stor interesse, og den adm. direktør kalder nattens salg en "vanvittig succes".

- Vi har haft vildt travlt! På nettet har vi mere end fordoblet antallet af besøgende i forhold til sidste år, og vi har solgt for otte gange mere end på en normal rigtig god salgsdag. Det er en fuldstændig vanvittig succes for os,« siger adm. direktør Jesper Boysen.

Det er ikke kun traditionel elektronik, der hitter i år, også erotisk legetøj fra netbutikken Sinful har været i høj kurs. 

- Sidste år slog vi alle salgsrekorder på Black Friday, så vi havde forberedt os ekstra grundigt i år. Alligevel er vi blevet taget lidt med bukserne nede her fra morgenstunden, hvor ordrerne vælter ind. Det er en festdag og nat på kontoret, og vi regner med at slå alle rekorder, siger marketingchef Henrik Ernst.

Imponerende tal

Brancheforeningen Forening for Dansk Internethandel (FDIH) er meget imponerede over de første tal på Black Friday. Det fortæller adm. direktør Niels Ralund til Berlingske Business.

- Forventningerne har været enorme, men alt tyder på, at de tårnhøje forventninger alligevel bliver sprængt. Vi må bare sige, at særligt på nettet har både forbrugere og butikker i høj grad taget Black Friday til sig, siger han.