Business

Jysk sparekasse lover: Ingen minusrenter til vores kunder

Sparekassen Kronjylland lover både private og erhvervskunder, at de ikke skal betale negative renter.

Landets tiendestørste pengeinstitut, Sparekassen Kronjylland, garanterer som det første i Danmark, at det ikke vil tage negative renter.

Det skriver Børsen.

- Vi har truffet en konkret beslutning om, at vi ikke indfører negative renter. Det gælder alle, både privat- og erhvervskunder, siger administrerende direktør i Sparekassen Kronjylland, Klaus Skjødt, til Børsen.

For at undgå de negative renter kræver Sparekassen Kronjylland, at man skal være helkunde, det vil sige, at alle ens forretninger skal være placeret i banken.

Debatten om minusrenter tager til i styrke i takt med, at det ekstremt lave renteniveau ikke lader til at ændre sig lige med det samme, og minusrenterne belaster bankernes indtjening ganske markant.

Det har fået flere af de største danske banker til at indføre minusrenter over for i første omgang erhvervskunderne, der kan have ganske store indeståender, som kan koste bankerne dyrt.

Her har bl.a. Jyske Banks topchef Anders Dam været ude og sige, at det ikke er rimeligt, at banken skal betale penge for at have penge stående i Nationalbanken, mens kunderne går fri. Derfor har Anders Dam varslet, at bankens kunder skal indstille sig på, at der kan være negative renter på vej.

Til Børsen siger Klaus Skjødt fra Sparekassen Kronjylland, at netop de store, børsnoterede banker er drevet af kortsigtede aktionærinteresser, som betyder, at de skal beskytte deres indtjening, mens han altså lægger op til, at det Randers-baserede pengeinstitut kan gå på kompromis med bundlinjen mod at beskytte kunderne mod at skulle betale penge for at have et indestående i banken.