Business

Vækkede konen og drak champagne: En god nat for danske medicinalselskaber

Da der i går aftes tikkede tre gode nyheder ind for Novo Nordisk, Genmab og Zealand Pharma, røg champagnepropperne i en lille by på Vestsjælland.

Det var en god aften i går aftes for tre danske biotekselskaber, der levede den ene positive nyhed efter den anden.

Og det fik investoren Helge Larsen til at vågne op.

- Jeg var faktisk gået i seng allerede klokken 21, men så kunne jeg høre, at der tikkede en meddelelse ind på min telefon. Det var selskabsmeddelelsen fra Genmab, og det var jo fantastisk læsning. Det viste sig blot at være starten på en fantastisk aften og nat, fortæller Helge Larsen, der er en kendt figur i det danske miljø for private aktieinvestorer og er analytiker på Proinvestor.

Rollen som analytiker betød også, at han smækkede benene ud over sengekanten og fløj op til computeren, da nyheden om Genmab tikkede ind.

- Der var 600 mand aktive i vores chat på Proinvestor, så i sådan nogle tilfælde, hvor der er markante nyheder, har jeg en forpligtigelse til at komme til tasterne og dele ud af min viden, siger Helge Larsen til TV 2 Business.

En opjustering tikkede ind

Konkret var det en opjustering fra Genmab, der fik ham ud af sengen.

Biotekselskabet havde forventet en indtjening på den rigtige side af 400 millioner kroner i 2016, men efter godkendelsen af kræftmidlet, så det nu kan komme ud til flere patienter, er forventningerne løftet til mere end det dobbelte – måske helt op til 875 millioner kroner.

Genmab sætter alle sejl ind på kræftmidlet Darzalex for tiden. Se mere på TV 2 Business her:

Helge Larsen, der er en erfaren aktieinvestor, fortæller, at han har været aktionær i selskabet siden børsdebuten i 1999, hvor selskabet fik 1,5 milliarder kroner hos investorerne.

Selskabet har været igennem op- og nedture som børsnoteret med et lavpunkt tilbage i 2010, hvor den amerikanske topchef Lisa Drakeman blev afskediget efter stor blæst om både medarbejdernes warrants-programmer (aktie-program) samt den underliggende udvikling i selskabet.

Glad for sine Genmab-aktier

Ind som administrerende direktør kom forskningsdirektøren fra Utrecht i Holland, Jan van de Winkel, og sidenhen har Genmab ikke set sig tilbage. Det har blandt andet gavnet Helge Larsens privatøkonomi.

- Jeg fortæller aldrig, hvor meget jeg har tjent eller tabt på en aktie, men Genmab har været god for mig. Jeg øgede min ejerandel markant i 2011 og købte igen voldsomt op i 2014. Så det er jeg naturligvis glad for i dag, siger Helge Larsen.

Se også Helge Larsens værste aktiehandel på TV 2 Business her:

Genmab-aktien stiger med 3,2 procent her til morgen.

Aktiekurs i vild stigning

Historien om værditilvæksten i Genmab er imponerende under Jan van de Winkels lederskab.

Da han kom ind i selskabet i sommeren 2010 lå aktien omkring kurs 50 og i dag handles aktien i kurs 1307 kr.

Det svarer til et afkast på mere end 2000 procent under hollænderens ledelse, som kan omregnes til, at markedsværdien af Genmab i dag er på ikke mindre end svimlende 79 milliarder kroner.

To andre gode nyheder 

Men det stoppede ikke der for Helge Larsen mandag aften. Han har også et par andre medico-aktier i skikkelse af Zealand Pharma og Novo Nordisk og begge selskaber kom med gode nyheder.

Klokken 22.59 var der positivt nyt fra Novo Nordisk og klokken 01.38 var det Zealand Pharma, der indsendte en fondsbørsmeddelelse om et markant kommercielt gennembrud.

- Det var jo helt fantastisk, fordi jeg netop har afleveret en lang analyse, hvor jeg slår på, at der er ti aktier, man skal holde fast i – og på den liste kunne man finde både Genmab, Novo og Zealand Pharma, fortæller Helge Larsen og fortsætter:

- Og så skal vi ikke glemme, at det jo er fantastiske nyheder for kræftpatienterne, når Genmabs præparat nu tages i brug tidligere i deres behandlingsforløb, siger Helge Larsen.

Da hattricket på børsen var fuldendte vækkede han konen. Det skulle fejres at hele tre af aktiefavoritterne på én og samme aften og nat kom med banebrydende positive nyheder.