Business

Tilbuddene starter allerede i dag: Så vild bliver Black Friday

På fredag går det løs med tusindvis af tilbud over hele Danmark på Black Friday. Og butikkerne og centrene melder, at de er mere end klar.

Soveposer til medarbejderne, alle medarbejdere i fuldt beredskab og åbningstider allerede fra klokken tolv om natten er bare nogle af de tiltag, som danske butikker og centre har forberedt sig på til tilbudsdagen over dem alle - nemlig Black Friday.

Det er på fredag, at det hele går løs, og hos Bilka forventer man, at det bliver noget af et tilløbsstykke.

- Sidste år lå kunderne i kø, så for at sikre, at alle får en god oplevelse i år, holder vi åbent allerede fra midnat og sætter alle sejl til for at sikre vores kunder gode tilbud, siger Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka.

Og også hos elektronikkæden Power går man "all in" og begynder allerede nogle af tilbuddene i dag.

- Vi går fuldstændig agurk, og der er fuld bemanding. Så derfor har vi også købt soveposer til hovedkontoret, da vi åbner for tilbuddene allerede klokken tolv om natten til fredag, fortæller Jesper Boysen, der er administrerende direktør i Power, til TV 2 Business.

Samme besked lyder fra Elgiganten.

Sidste år gik hjemmesiden ned

Og netop elektronikkæderne har opdaget, hvor stort Black Friday er blevet i Danmark.

Sidste år gik Powers hjemmeside for eksempel ned, fordi der var så mange inde på sitet og handle.

Derfor har Jesper Boysen også sørget for at investere et "meget stort millionbeløb" på kædens onlinesite.

- Vi vil ikke skuffe nogle kunder, så i år går hjemmesiden kun ned, hvis det er hele Europa, der vil ind og handle hos os den dag, forklarer han.

Sidste år havde Power var der omkring 18.000 besøgende konstant på hjemmesiden stort set hele Black Friday.

Minder om en undtagelsestilstand

Hos ét af de lidt større steder, hvor 110 butikker er samlet under samme tag, forventer man også, at Black Friday bliver "hysterisk".

Torben Schwabe, der er administrerende direktør i Lyngby Storcenter,  fortæller, at det bliver en dag, som kan minde om en undtagelsestilstand.

- Det har bredt sig med lynets hast, så vi har forberedt os i år ved at have ekstra bemanding på toiletter og med rengøring, fjerne alle ting fra gangene, så folk kan komme forbi, og hive flere vagter ind for sikkerhedens skyld, fortæller han til TV 2 Business.

Danskernes privatforbrug har faktisk været stillestående i lang tid på trods af den store købelyst på Black Friday. Se hvorfor på TV 2 Business her:

Netop vagterne kan der godt blive brug for. Sidste år kom flere op at slås over for eksempel parkeringspladser eller tilbud, og der var også en, der faldt og brækkede benet, fortæller Torben Schwabe.

- Vi har droppet underholdningen i år, så kunderne må undvære ballondyr og drys på vaflen. Det handler om ren overlevelse, forklarer han.

Bliver større og større

Sidste år slog det amerikanske forbrugskoncept alle rekorder, hvor danskerne svang dankortet for i alt 1,98 milliarder kroner.

Og hvis udviklingen følger sin stigende kurve over de seneste år, kommer det til at blive endnu vildere i år.

- Vi har efterhånden været med i tre år, og fænomenet er kun blevet større år for år – og i år forventer vi faktisk, at det bliver årets suverænt største handelsdag, skriver Elgiganten til TV 2 Business.

Følg med på tv2.dk og TV 2 Business på fredag, når det hele går løs.

Afstemning

Skal du til Black Friday?