Business

Skakmester vil forvandle en million til 15 millioner kroner

Den danske skakmester Sune Berg Hansen er nu et år inde i sin ti-årige investeringsplan om at forvandle en million kroner 15 på ti år - Et hårdt år.

45 årige Sune Berg Hansen er 7 gange danmarksmester i skak og har været professionel pokerspiller i seks år. I 2015 gik han ud med en ambitiøs investeringsplan, som skal udmunde sig i en formue på 15 millioner kroner på ti år. 

Det første år i  den tiår lange investeringsplan er dog ikke gået helt som forventet. Det skyldes blandt andet et kurskollaps i Novo Nordisk, som skakmesteren har investeret i.

- Rent investeringsmæssigt har 2016 ikke været noget superår. Men det har været lærerigt, siger han til Børsen.

Begrænsningens kunst

I løbet af 2016 har Sune Berg Hansen lært meget om sig selv, og om hvor meget han egentlig kan favne.

- Jeg fandt ud af, at jeg var nødt til at blive skarpere på, hvor mine kompetencer præcis var, og hvilke brancher eller koncepter jeg havde svært ved at forstå, siger han. 

Derfor er skakmesteren også stoppet med at investere i bankaktier og oliesektoren. 

Sune Berg Hansen fortæller om sin investeringsstrategi til Børsen.

- Jeg fik lyst til at skærpe strategien og se, hvor jeg egentlig tjente penge. Det fik mig til at rette blikket mod ting, som alle hader af en eller anden grund. Den grimme ælling-aktier som kan vokse op og blive en meget smuk svane, siger han.

Strategi: Den grimme ælling-aktier

For at miste så lidt som muligt på virksomheder der ikke udvikler sig godt, bruger Sune en specifik strategi.

Den går ud på, at købe sig ind i små mængder, og derefter øge investeringen i takt med eventuel fremgang.

- Wilhelmsen går den rigtige vej, så ind med flere af dem. Vindenergisleskabet Arise nyder godt af, at elpriserne eksploderer i øjeblikket, så flere af dem, siger han. 

Ingen frygt for ikke at nå målet

Sune Berg Hansen sigter efter at have 10 procent af porteføljen klar, så han altid er klar, hvis noget nyt skulle byde sig, og han tror fortsat på de 15 millioner kroner. 

- Jeg tror, jeg når det uden problemer. Jeg har gang i så mange projekter, at det nok skulle kunne lykkes, men det bliver nok ikke via rene aktieinvesteringer, siger han. 

Udover skak, investeringer og poker er han direktør i KH Online, som optimerer hjemmesider og netannoncering. De mange projekter ved siden af skakspillet har måske sin pris. Sune Berg Hansen tabte årets finale, men med 15 millioner i skue, betyder det måske ikke alverden for skakspilleren.