Business

Tusindvis af danskere bruger nyt rengøringskoncept

Et nyt sted, hvor man kan booke privat rengøring, er blevet ekstremt populært blandt danskerne.

Hvis du ville ønske, at du kunne slippe for at støvsuge, tørre støv af og skrubbe kalk af, så er du ikke alene.

Over 2000 danskere har inden for det sidste halve år brugt rengøringstjenesten Happyhelper.dk, hvor private kan melde sig som rengøringshjælpere.

Rengøringshjælperne bestemmer selv hvilke postnumre, de vil gøre rent i, samt hvilken timepris de vil tage.

Konceptet er endnu et skridt ind i den form for deleøkonomi, som er så populær for tiden, og Happy Helper får omkring 500 nye kunder hver måned.

- Vi har haft travlt de sidste fem måneder, og det har været sjovt. Jeg tror, vi vækster så meget, fordi vi har ramt den rigtige pris for rengøring, siger Adam Hjorth, der er medstifter af Happy Helper til TV 2 Business.

Fjernet udgifter

Priserne på en rengøring via tjenesten starter fra 132 kroner, og det er med alt inkluderet, forklarer Adam Hjorth.

- Forskellen på os og et normalt rengøringsfirma er, at vi kun behøver at tjene 10-15 procent af timeprisen, da vi har fjernet alle udgifter til rengøringsudstyr, biler, bogholderi og klassisk firmaadministration. Derfor hænger det sammen, forklarer stifteren.

Alle kan i princippet tilmelde sig til at gøre rent, og Happy Helper har lige nu omkring 400 freelancere til at gøre rent.

- De fleste af vores tilknyttede helpere er studerende, der ønsker at supplere deres SU med en fleksibel indtægt, hvor de selv kan bestemme deres kunder, timepris og arbejdstider, fortæller Adam Hjorth.

Skal ansætte flere

Happy Helper er i øjeblikket igang med at rekruttere omkring 150 nye freelancere i områderne omkring Aalborg, Aarhus og Odense, hvor der er mangel på grund af den stigende efterspørgsel.

Vil du også være iværksætter? Se hvordan du kan træne dig til det på TV 2 Business her:

Indtil videre fokuserer selskabet på Danmark, men vil gerne til udlandet på et tidspunkt.

Happy Helper omsætter for omkring 1 million kroner om måneden, og for nylig fik selskabet også et større millionbeløb skudt ind af en investor.