Business

Hotelkrig: Norsk milliardær møder dansk modstand

En norsk milliardær og et team af prominente danske navne er i direkte konkurrence om at vinde udbuddet på et nyt hotel- og kongrescenter i Aarhus Ø.

Den excentriske norske milliardær Petter Stordalen har en ambition om at opføre det nye hotel- og kongrescenter, der skal ligge i Aarhus Ø.

Teamet, der har afleveret et konkurrerende bud på det nye kongrescenter består af Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, stjernearkitekten Bjarke Ingels, arkitektfirmaet Sleth, hoteloperatøren Scandic og byudvikler Rune Kilden.

- Projektet er tænkt ud fra, hvordan vi bedst muligt laver en destination, som hele byen får gavn af, siger Rune Kilden.

Se hele interviewet nedenfor, hvor Rune Kilden også beskriver den masterplan, han i samarbejde med Bjarke Ingels har lagt for Aarhus, som hotellet blot er en del af: 

Kombination af business og filantropi

Rune Kilden glæder sig over at have en arkitekt af Bjarke Ingels karakter med i projektet. 

- Bjarke Ingels er outstanding til at kombinere tingene på en helt ny måde. Jeg kan godt afsløre, at vi kommer med en helt ny form for typologi, hvor vi har fokuseret på at kombinere en stor konferencesal og et levende og interessant byliv at gå rundt i, siger han. 

For Anders Holch Povlsen og Rune Kilden handler det her projekt primært om, hvad det er for en by, Aarhus skal være, og det har ifølge byudvikleren vægtet højere end det endelige afkast. 

- Vi fandt ind til kernen af, hvad vi kalder forretningsmæssig filantropi. Der hvor business og filantropi møder hinanden, siger han og fortsætter. 

- Vi må erkende, at det her handler mere om at vise verden, at man kan lave et projekt af denne karakter på en helt anden måde, end hvad verden regner med.

Milliardær elsker Aarhus

Petter Stordalen kom onsdag eftermiddag med sit bud på, hvordan det nye hotel i Aarhus skal tage sig ud, hvis han vinder buddet. 

- Aarhus Ø er Aarhus' nye samlende bydel, hvor byliv, business og boliger spiller sammen, og hvor Clarion Hotel Seafront bliver det naturlige midtpunkt, siger Petter Stordalen, ejer af Nordic Choice Hotels, driftsselskabet bag hotelsatsningen. 

Det nye hotel-projekt har et areal på 24.000 kvadratmeter, 400 værelser og et kongrescenter med plads til 2500 mennesker. Projektforslaget indeholder blandt andet en rooftop restaurant og bar, træningsfaciliteter og vinterbad.

For den norske milliardær handler hoteller om at sælge magi.