Business

Skat får bedre værktøjer til at finde penge i skattely

Skat har fået udvidede beføjelser til at undersøge pengestrømme fra Danmark til skattelylande.

Skat har løbende undersøgt pengestrømmene ud af Danmark for at finde ud af, om danske virksomheder eller privatpersoner sender penge til skattely.

Den indsats bliver forstærket fra og med foråret, efter at Skatterådet har givet grønt lys til at udvide Skats beføjelser.

Fremover vil det være muligt for Skat at undersøge pengeoverførsler til og fra alle lande og ikke kun de lande, hvor skatteforholdene er særligt gunstige.

Nye muligheder

- Vores erfaring er, at penge nogle gange kanaliseres gennem andre lande, inden de ender i et skattely.

- Derfor giver det os nogle nye muligheder at få adgang til oplysninger fra endnu flere lande, siger Jim Sørensen, der er indsatsdirektør i Skat, i en pressemeddelelse.

Dermed har Skat krav på at få udleveret oplysninger om alle pengeoverførsler ind og ud af Danmark af en række udvalgte pengeinstitutter og pengeoverførselsvirksomheder.

De skal sammenkøres med de lækkede oplysninger, som blandt andet er kommet til veje i forbindelse med afsløringen af de såkaldte Panama-papirer.

Kan hurtigere finde folk i skattely

- Ved at koble nye og lækkede oplysninger med de data, vi allerede har, kan vi langt hurtigere finde frem til de personer, der bruger skattely til skatteunddragelse.

- Derfor er det godt, at vi har fået tilladelse fra Skatterådet til at forsætte arbejdet, siger Jim Sørensen.

Indsatsen vil blive fokuseret omkring pengeoverførsler, der er sket mellem 1. juli 2013 og 31. december 2016.