Claus Meyer hædres med Michelin-stjerne

16x9
I september besøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen og Kronprinsesse Mary spisestedet 'Agern' i New York, som nu står til at vinde en Michelin-stjerne. Foto: Troels Graugaard / Scanpix Denmark

Claus Meyers restauranten 'Agern' får ifølge amerikanske medier sin første Michelin-stjerne på torsdag.

Den danske kok og iværksætter Claus Meyer får torsdag overrakt endnu en Michelin-stjerne.

Denne gang er det dog ikke for hans andel i Noma på Strandgade i København.

Claus Meyer får i stedet overrakt en stjerne for sin nystartede amerikanske restaurant, der bærer det danske navn 'Agern'. Det skriver blandt andre Bloomberg og The Wall Street Journal.

Stort nordisk madmarked

De refererer til mediet Eater, der har fået fat i en af de nye udgaver af Michelin-guiden for New York City, som ellers først udkommer torsdag.

Selv bekræfter den danske kok overrækkelsen på sin Facebook-profil

 - Det var en stor dag i går for Claus, køkkenchef Gunnar Gislason og hele holdet i USA, lyder det tidligt onsdag morgen.

'Agern' ligger midt på Manhattan i New York i den historiske Grand Central Terminal. Restauranten er tæt forbundet med Great Northern Food Hall, et større madmarked med nordisk tema, som Claus Meyer åbnede i selv samme bygning i foråret.

Restauranten åbnede tidligere på året, og temaet er, som navnet antyder, nordisk mad med råvarer fra delstaten New York. 

Ambassadør ønsker tillykke

'Agern' er en af 13 nye New York-restauranter, der får en af de eftertragtede pladser i den røde Michelin-guide.

Den danske ambassadør i USA, Lars Gert Lose, ønsker på det sociale medie Twitter Claus Meyer tillykke med den flotte bedrift.

- Tillykke Claus Meyer. Meget imponerende og særdeles fortjent, skriver ambassadøren.

Allerede stjerner for Noma

At få overrakt en af de fornemme stjerner er ikke uvant for Claus Meyer, der er en del af ejergruppen i Noma, der kan bryste sig af to Michelin-stjerner.

Den danske restaurant har også toppet listen over verdens bedste restauranter fra organisationen World's 50 Best Restaurants. Det skete senest i 2014.

I 2015 rykkede Noma ned som nummer tre og i 2016 tog restauranten endnu to skridt tilbage til en placering som nummer fem.