Business

Odenseansk robotfirma solgt for en kvart milliard

Jorgensen Engineering er blevet solgt for en kvart milliard kroner. Det er det svenske børsnoterede selskab Xano, der har købt virksomheden.

Der er grund til at lade champagnepropperne poppe i det fynske. Jorgensen Engineering, som er placeret i Odense, har tiltrukket en stor køber fra udlandet.

Det er det svenske børsnoterede selskab Xano, som køber den store nordiske robotklynge for en kvart milliard kroner.

Jorgensen Engineering udvikler emballagerobotter til mejerier, medicinalselskaber og andre fødevarevirksomheder.

Det er det svenske børsnoterede selskab Xano, som køber robotvirksomheden Jorgensen Engineering for en kvart milliard kroner. John Ehrenholt Madsen, økonomidirektør i Jorgensen Engineering, fortæller mere:

John Ehrenholt Madsen, der er økonomidirektør i virksomheden, slår fast, at virksomheden nu står stærkere.

- Vi har et stærkere kapitalgrundlag og en fortsat vækstplan bag os, som gør, at vi også i fremtiden kommer til at performe rigtig godt. Vi er allerede en succes, og det kommer vi til at fortsætte med være, siger han.

Odense er nærmest Nordeuropas Silicon Valley inden for robotteknologi

John Ehrenholt Madsen, økonomidirektør, Jorgensen Engineering

Mulighed for nye arbejdspladser i Odense

I forhold til at afsløre fremtidens investeringer og planer for virksomheden, er John Ehrenholt Madsen en lukket bog. Han forventer dog, at ejerskiftet potentielt kan skabe nye arbejdspladser i Odense.

- Odense er nærmest Nordeuropas Silicon Valley inden for robotteknologi, og jeg tænker, at Xano kommer til at bruge os, som indgangen til hele robotteknologien her i området, siger han. 

Samtidig er økonomidirektøren overbevist om, at store kunder som Nestlé og Dannon vil kræve endnu mere af virksomheden med den solide baggrund, og det mener han, vil smitte af på Odense.

Ingen fare for udflytning

Virksomheden har på nuværende tidspunkt 115 ansatte og 30 vikarer, og økonomidirektøren er helt overbevist om at virksomheden kommer til at vækste de kommende år.

- Xano er en solid spiller på markedet. Xano vil noget med de virksomheder, de ejer. Jeg er ikke i tvivl om, at det har lagt vores gamle aktionærer på sinde, at virksomheden kommer til at ligge i Odense i fremtiden, siger John Ehrenholt Madsen.